Lohjalainen Timo Jansson Etelä Korean Pyeongchangin Hanmadangin World Taekwondo Championship (25.7 – 30.7) kisoihin. Timo edustaa Suomea ja osallistuu kahteen eri voimamurskaus lajiin. Toinen on Fist Power Breaking missä hän osallistui ja saavutti viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena heti hopeaa ja teki historiaa. 

Speed Power Breaking

Toinen on uusi laji Timolle eli Speed Power Breaking. Siinä tiiliä laitetaan kelkkaan miehille 5kpl ja lyödään avokämmenreunalla mahdollisimman nopeasti tiilien läpi sivusuunnassa ja pyritään siihen että kelkka ei liiku juuri ollenkaan alustassaan, eli mitä vähemmän liikettä sen parempi tulos ja sitä nopeampi lyönti. Mikäli tasatuloksia kärjessä löytyy esim usea 0cm, niin lisätään tiiliä niin kauan että voittaja selviää. Tämä on erittäin suosittu laji ja osallistujia voi olla jopa yli 100 ympäri maailman. Maailman isoimmat Taekwondokisat pidetään Pyeongchangissa ja kilpailijoita (7 000-10 000) odotetaan ennätysmäärä ympäri maailman, viime vuonna kisat järjestettiin Jeju Islandissa (4500) ja sitä ennen Anyangissa (7000) Etelä Koreassa.

Suomen TKD liiton 40V juhlatilaisuudessa Turussa pääsin toukokuussa pitämään ison murskaus esityksen ja muutenkin olen harjoitellut paljon tulevaan kisaan, mutta viime hetken haaveri saattaa pilata nyrkillä alaspäin (Fist) lyönnin, koska loukkasin treeneissä Etelä Korean salilla keskiviikkona 17.7 oikean käteni ja sain rystyseen ison patin. Tässä on nyt noin viikko aikaa tervehtyä ja ihan hyvältä näyttää, mutta kisapäivänä tiedän pitääkö tilanteessa toimia vasemmalla kädellä alkukarsinnat ja jatkaa sitten loppu oikealla, mikäli siis pääsen jatkoon. Nopeusmurskauksen kyllä lyön oikealla, se on ainakin varmaa vaikka vasen on melkein yhtä hyvä.

Timo on perustanut Espoon Taekwondo Academyn 2016 ja toimii siellä pääopettajana ja hänet on valittu EPS:n oheisvalmentajaksi, Timo opettaa myös Lohjan mudossa.

Jansson suoritti 77th Foreigner World Taekwondo 3rd Master Coursen Etelä Korean Kukkiwonin järjestämällä kurssilla Mujun Taekwondowonissa viime viikolla ja on nyt virallisesti International instructor Taekwondossa. Kurssille hyväksyttiin 100 Taekwondon harrastajaa maailmasta ja Timo oli yksi heistä. Kurssi oli aikataulullisesti tiukka, joka aamu 07:30 ulkona 1000 lyöntiä, potkua ja paljon liikesarjoja ja venyttelyä. Päivät sisälsi teoriaa sekä erilaisia hyviä ja paljon vinkkejä antavia treenejä, joissa käytiin läpi kaikkia TKD osa-alueita. 1) Perustekniikkaa 2) Ottelua 3) Murskausta 4) Demostaratiota ja Freestyleä 5) Liikesarjoja 6) Itsepuolustusta ja 7) Kehonhuoltoa + Venytyksiä. Taekwondo on siis hyvin monipuolinen harrastus ja sopii kaikille ihmisille on rajoituksia tai ei. Päivät venyi aina iltaan 20:30 asti, jonka jälkeen olikin valmista kauraa nukkumaan. Lopussa oli kirjalliset ja fyysiset testit, joista tulokset tulevat syyskuussa 2019, mutta kurssi on nyt suoritettu ja certifikaatti taskussa.

Timon vaimo Kirsi ja poika Jonathan treenasivat kurssin aikana Taekwondoa muissa tiloissa hakemassa oppia muilta mestareilta ja opettajilta sekä itsekseen. ”Kaikki pitää hyödyntää kun tänne asti tullaan Taekwondon synnyinsijoille” kertoi Kirsi ja jatkaa että ”Korealaiset ovat hyvinkin ystävällisiä ja tämä on turvallinen maa, ihan oikeasti”

Korean Barbegue kannattaa ehdottomasti testata tullessaan Etelä Koreaan, on niin super hyvää ja Pinsuu eli jälkiruokapaikka missä kannattaa myös poiketa, kehuu Timo

Olen odotellut Japanin reissua jo usean vuoden ja yes nyt se saatiin järjestymään samaan matkaan, sanoo 18.vuotias poika, lemppariltaan Jonski

Hanmadangin kisojen jälkeen Janssonin perhe suuntaa Japaniin tutustumaan, kokemaan ja näkemään erilaisia kamppailulajeja mitä Japanista löytyy.