Tänään: 25.06.2024

Päätoimittaja

Lohjan hotellien tulevaisuus – mitä on tapahtunut ja mitä tapahtuu

Nykyiset hotellit ja majoitusvaihtoehdot

Lohjalla on useita majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja kokemuksia.

Lohja Spa & Resort tarjoaa majoitusta luonnonkauniissa ympäristössä. Hotellissa on 96 huonetta, joista suurin osa on kahden hengen huoneita. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja päivällistä. Lisäksi hotellissa on kylpylä, jossa on useita erilaisia saunoja ja uima-altaita. Hotellin palveluihin kuuluu myös kokoustiloja ja erilaisia aktiviteetteja, kuten golfia ja tennistä.

Hiisi Homes Lohja on moderni ja kodikas hotelli, joka sijaitsee Lohjan keskustassa. Hotellissa on 14 huonetta, joista jokaisessa on oma keittiö. Hotellissa on myös sauna ja kuntosali, jotka ovat asiakkaiden käytettävissä. Hiisi Homes Lohja tarjoaa myös pitkäaikaista majoitusta.

Gasthaus Lohja on perinteinen hotelli, joka sijaitsee Lohjan keskustassa. Hotellissa on 26 huonetta, joista suurin osa on kahden hengen huoneita. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja päivällistä.

Kisakallion Urheiluopisto tarjoaa majoitusta kauniissa järvimaisemassa. Kisakallion tarjoamat majoituspaketit, lomat ja kurssit ovat monipuolisia ja ne sisältävät esimerkiksi liikuntaa, luontoa ja yhdessäoloa. Kisakallio tarjoaa myös erilaisia kursseja, kuten retkeilykurssin ja melontakurssin.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Lohjan hotellitarjonta on laajenemassa merkittävästi lähitulevaisuudessa. Suur-Seudun Osuuskauppa SSO suunnittelee uutta hotellia Lohjan keskustaan yhteistyössä Wasa Groupin kanssa. Hotelli suunnitellaan torin läheisyyteen Sokeripala-kiinteistöstä tunnettuun Sepänkadun kortteliin. Toteutuessaan hotelliin tulisi noin 100 huonetta, kokoustiloja sekä ravintolatoimintaa. Suunnittelutyö on vasta alkamassa, ja sen yhteydessä selviää, tuleeko vuonna 1938 valmistuneesta funkisrakennuksesta osa hotellikokonaisuutta.

– SSO:lle on missionsa Tehdään yhdessä parempi paikka elää mukaisesti erityisen tärkeää kehittää kotiseudun elinvoimaa. Siksi onkin erityinen ilo kertoa nyt lohjalaisille, että olemme aloittaneet hotellikokonaisuuden suunnittelun. Toteutuessaan hotelli toisi Lohjalle merkittävästi lisää mahdollisuuksia työ- ja vapaa-ajan matkustamiseen sekä tapahtumien järjestämiseen, kertoi viime joulukuussa SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

Samalla Kisakallion oma hotellikapasiteetti on kasvamassa 49 uudella huoneella ja parilla sadalla petipaikalla.

Syksyllä 2023 avataan myös Sammattiin Hotelli Lönnrotinpuisto (30 huonetta, 100 makuupaikkaa), jossa on ravintola-, juhla-, kokous- ja koulutustiloj,a sekä ensi keväänä tulossa on myös katettu ulkoilma-areena.

Monesti ovat lohjalaiset kyselleet sosiaalisessa mediassa ääneen, miksei Lohjalla ole isompaa viihdehotellia, tai kylpylähotellia, jotta tänne voisi majoittua samalla tavalla kuin monessa muussakin suomalaisessa kaupungissa.

Syyt miksei Lohjalle ole rakennettu isoa hotellia tai kylpylähotellia

Lohjan hotellitarjonnan laajentamista on suunniteltu jo pitkään, mutta suurempien hotellien tai kylpylähotellien rakentamista on hidastanut useat tekijät. Yksi merkittävä tekijä on ollut sopivan tontin puute. Lohjan keskustassa ei ole ollut tarjolla riittävän suuria tontteja, jotka soveltuisivat suuren hotellin rakentamiseen.

Toinen tekijä on ollut taloudellinen riski. Suuren hotellin rakentaminen on suuri investointi, joka vaatii merkittävää taloudellista panostusta. Lisäksi hotellin kannattavuus riippuu suuresti matkailijoiden määrästä, joka voi vaihdella vuodenaikojen ja taloudellisen tilanteen mukaan.

Kolmas tekijä on ollut Lohjan sijainti. Vaikka Lohja sijaitsee lähellä Helsinkiä, se ei ole perinteisesti ollut suurten matkailijamäärien kohde. Tämä on muuttumassa, kun Lohjan alueen matkailutarjonta kehittyy ja monipuolistuu.

Yhteenveto tulevaisuuden mahdollisuuksista

Lohjan hotellitarjonta on kehittymässä merkittävästi. Nykyisten hotellien ja majoitusvaihtoehtojen lisäksi alueelle on suunnitteilla uusi suuri hotelli, joka lisäisi merkittävästi alueen majoituskapasiteettia. Uusi hotelli toisi Lohjalle lisää mahdollisuuksia työ- ja vapaa-ajan matkustamiseen sekä tapahtumien järjestämiseen.

Uuden hotellin suunnittelu on vasta alkuvaiheessa, mutta sen toteutuminen toisi Lohjalle merkittävän lisän majoituskapasiteettiin. Hotellin suunnittelussa korostetaan energiaystävällisyyttä ja hiilineutraaliutta, mikä on linjassa nykyisten ympäristötavoitteiden kanssa.

Lohjan hotellitarjonnan laajentaminen on tärkeä osa alueen matkailun kehittämistä. Uudet majoitusvaihtoehdot houkuttelisivat alueelle lisää matkailijoita, mikä puolestaan elävöittäisi Lohjan kaupunkikeskustaa ja vahvistaisi alueen elinvoimaa.

Lohjan hotellien tulevaisuus näyttää lupaavalta. Nykyisten majoitusvaihtoehtojen monipuolisuus yhdistettynä uusiin suunnitelmiin luo vahvan pohjan alueen matkailun kehittämiselle. Tulevaisuudessa Lohja voi houkutella entistä enemmän matkailijoita, jotka etsivät monipuolisia majoitusvaihtoehtoja ja laadukkaita palveluita.