Tänään: 22.07.2024

Päätoimittaja

Lohjan keilailuliiton avoimet ovet

keilailu

Lohjan Keilailuliitolla on tänä vuonna yhdistyksen 50-vuotis juhlavuosi ja sunnuntaina 25.11. klo 15.30-17.30 järjestetään Lohjan keilahallilla Runokatu 1:ssa avoimet ovet. Tapahtuman aikana voit käydä kokeilemassa keilaamista maksutta. Paikalla on myös keilaratamatto perheen pienimmille. Päivän aikana arvotaan kaikkien keilaamassa käyneiden kesken 3 kappaletta tunnin hohtokeilailuaikoja.

Olemme paikalla opastamassa uusia keilailijoita lajin saloihin, kutsuu liiton rahastonhoitaja Riitta Salin.

Nuoria tarvitaan lajin pariin

Lohjan Keilailuliitto ry juhli 50v taivaltaan 9.11.2018 Luksian tiloissa, kutsuvieraiden ja jäsenseurojensa jäsenten kanssa.  Paikalla oli n. 50 henkilöä.  Tilaisuudessa palkittiin liiton toimihenkilöitä, nautittiin hyvästä  Luksian opiskelijoiden valmistamasta ruuasta ja kuultiin musiikkiesityksiä. Liiton 50v taival on ollut menestyksellinen, seurojen keilaajat ovat maailman- ja Euroopan mestareita ja moninkertaisia Suomen mestareita. Valtakunnansarjoissa on tullut voittoja ja muitakin palkintosijoja lähes koko historian ajan.  Tällä hetkellä parhaiten pärjäävät veteraanit, he saavuttavat mitalisijoja lähes vuosittain.

Silloin kun liiton toiminta alkoi nämä miehet olivat nuori ja innokkaita ja tällä hetkellä sama porukka on edelleen innokasta, mutta nyt veteraani-iässä. Mitä lähemmäksi liittomme on seniori-ikää tullut (50v), sitä pienemmäksi on keilaajien määrä supistunut. Alkuvuosina parhaimmillaan oli seuroja 30 ja niissä jäseniä yli 500. Tällä hetkellä seuroja on 13 ja niissä jäseniä 171.

Kymmenen vuotta sitten meillä oli vilkasta junioritoimintaa jäseniä yli 100. Toiminta hiipui vuosien varrella ohjaajien puutteeseen.  Junioritoimintaa pidetään hengissä keskiviikkoisin, jolloin hallilla on harjoitusvuoro klo 17:15-18:15. 4,50€ maksulla voi tulla paikalle kokeilemaan. Harrastushan on halpa, kun välineet kuuluvat samaan hintaan.  Ilmoittautua voi osoitteessa lohjabowling@luukku.com, vinkkaa Salin.

Edullinen harrastus

Keilailu on sosiaalinen ja edullinen sisäharrastus. Keilaratamaksu on noin 20 euroa/tunti ja yhdellä radalla voi pelata 1-4 pelaajaa ja automaattinen pistelaskenta pitää huolen pisteistä. Harrastaja ei tarvitse edes omaa keilapalloa tai kenkä, nekin ovat saatavilla keilahallilta ratamaksuun sisältyen.