Tänään: 13.07.2024

Päätoimittaja

Lohjan Matkahuolto muutti

Johan sitä on ehditty uutisoida ja Matkahuollon asiakkaat huomanneet vanhan paikan (Prisma) toimitiloista, että siellä on tiedote, joka kertoo Matkahuollon palveluiden muutosta osoitteeseen Kauppakatu 13.

Viime aikojen muutokset tavaroiden kuljettamisessa ja verkkokaupan kasvu ovat johtaneet siihen, että nykyisellään Matkahuollon palveluverkostoon kuuluu yli 2000 palvelupistettä ja paketteja liikkuu päivittäin. Oy Matkahuolto Ab on suomalainen Linja-autoliiton omistama bussiliikenteen palvelu- ja markkinointiyritys. Matkahuollon pääliiketoimintaa ovat matka- ja pakettipalvelut, joiden lisäksi yhtiö harjoittaa toimipaikoillaan kahvila- ja kioskitoimintaa.  Matkahuollolla vuosi 2018 oli pakettiliikenteen ennätysvuosi. Se kuljetti kaikkiaan noin 15 miljoonaa pakettia eli 20 prosenttia edellisvuotta enemmän. Tästä kasvusta huolimatta Matkahuolto on lopettanut useimmat omat toimipisteensä ja joko tehnyt sopimuksia erilaisista palvelupisteistä Postin tapaan tai sitten Matkahuollon toimipisteistä on ottanut vastuun yrittäjä, kuten Lohjalla on nyt tapahtunut.

Uusi, mutta tuttu yrittäjä

Lohjan Matkahuollosta vastaa tästä eteenpäin yrittäjänä Kai Määttä. Kai on jo alueen pakettikuljettajille tuttu noin kymmenen vuoden ajalta, Kirkkonummen, Tammisaaren, Hangon ja Lohjan Matkahuolloista. Lohjan Matkahuolto on ollut yrittäjävetoinen vuodesta 2015.

Samat palvelut jatkuvat muuton jälkeenkin, ja kenties syksyllä vielä pidennetään aukioloaikoja, kertoo Määttä.

Lohjan Matkahuolto on avoinna arkisin ma-pe klo 8-12 ja iltapäivisin 12.30-16.30. Aikataulut voi tarkistaa aina puhelimesta 060090360.

Silloin tällöin meiltä tullaan kyselemään aikatauluja ihan paperimuotoisina, mutta ne ovat siirtyneet pääsin nettiin. Meillä on vielä Vainion liikenteen aikatauluja jonkin verran jaettavana. Ajat muuttuvat kaikessa suhteessa tällä alalla, ja muutto uusiin tiloihin on vain yksi näistä muutoksista.

Nämä tilat ovat meille paremmin sopivat ja täältä pakettia hakevat voivat parkkeerata Matkahuollon eteen noutoa varten tai sisäpihan parkkiin, kertoo Määttä.

Mistä alalle?

Kun Määtältä kysytään, miten hän on päätynyt yli 30 vuotta sitten matkahuoltoalalle, saa kuulla, että tämä on koko perheen ala, alkaen omasta isästä ja siitä kuinka isä otti vastuulleen Outokummun Matkahuollon ja sitten kutsui myöhemmin poikansa eli Kain Jyväskylästä auttamaan kesän ajaksi isää Matkahuollossa. Sille tielle jäänyt Kai on sitten työn ja elämän myötä siirtynyt etelämpään ja nyt Lohja tuntuu omalta kaupungilta.

Lohja on juuri sopiva kaupunki perheelliselle ja täällä on hyvät julkiset liikenneyhteydet ja keskustassa aivan tarpeeksi erilaisia palveluita unohtamatta Aurlahden rantaa.

Tulevaisuus

Joukkoliikenteen kasvun lisäksi logistiikkapalveluille on Suomessa entistä enemmän tilausta, sillä verkkokaupan kasvu ja vertaiskaupankäynti vauhdittavat kuluttajien lähetyksiä. Matkahuollon asiakastutkimusten mukaan kuluttajat arvostavat palveluita omien arkireittiensä varrella ja sen arkireitin varrella ovat Matkahuollon sekä omat että noutopisteet. Mutta yksi selkeä muutos on myös ollut havaittavissa,  nimittäin nopeaa kuljetusta vaativat paketit eivät enää tahdo kulkea entiseen tapaan maaseudulta eri puolille maata Matkahuollon kyydissä. Esimerkiksi henkilökuljetuksissa halvoilla hinnoilla tilaa vallannut Onnibus ei kuljeta autoissaan rahtia.