Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Lohjan Tietotekniikkayhdistys, Kerneli jatkaa ohjelmointikerhotoimintaa

tietotekniikka

Lohjan tietotekniikkayhdistys, Kerneli ry jatkaa keväällä aloitettua ohjelmointikerhotoimintaa nuorille Harjulassa. Kerhot toimivat joka toinen lauantai Harjulassa klo 11.00 – 15.00. Toiminta on suunnattu pääasiassa yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille, aina 29-vuotiaisiin asti.

-Keväällä käynnistetyssä kerhotoiminnassa oli aluksi ajatuksena antaa ohjattua opastusta esimerkiksi HTML-, CSS- ja JavaScript-kielissä. Pian tuli kuitenkin selväksi, että osallistujat nuoresta iästään huolimatta olivat jo koodanneet pidemmällekin Pythonia, Javaa ja pelisuunnittelutyökaluja käyttäen. Ryhmä alkoikin toimia melko itseohjautuvasti, ja osallistujat esittivät kysymyksiä ja tuotoksiaan toisilleen hyvinkin innokkaasti. Syksyllä jatketaan tällä mallilla, eli ihan alkeisopetusta emme ryhmässä voi ainakaan alkuun luvata. Paikalla on aina yksi yhdistyksen aikuisista ja välillä paikalle saadaan enemmän kokemusta omaavia, joiden kanssa voi ratkoa esille tulleita pulmiaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Ari Pihlström.

Aiemmin yhdistyksen järjestämiä tutuksi-iltoja kirjastolla ei järjestetä tänä syksynä.

-Joko emme saaneet tilaisuuksista sanaa levitettyä kunnolla tai sitä innostusta ja uteliaisuutta ei vaan löytynyt joka asiaan. 3D-tulostus tuntui olevan ainoita, joka veti porukkaa paikalle, Pihlström valittelee.

Pelisuunnittelukursseja tullaan järjestämään edelleen ja syksyn ensimmäinen on tarkoitus pitää 29-30.9.2018. Tilaisuudesta tulee vielä erikseen tietoa lähiviikkoina.

Ohjelmointikerhossa toiminta ei ole suoraviivaisesti etenevää koulutusta, vaan enemmän yhdessä olemista ja yhdessä oppimista sekä omien taitojen kehittämistä. Toiminnan tavoitteena onkin kerätä ohjelmoinnista kiinnostuneita nuoria yhteen. Mukaan tarvitaan oma kone, jossa on wlan-yhteys. Tervetuloa mukaan kaikki ohjelmoinnista kiinnostuneet nuoret. Toimintaan voi hypätä mukaan itselle sopivana päivänä.