Apuomenan toiminnanjohtaja Ulla-Riitta Vikstedt ja hallituksen puheenjohtaja Reijo Perkiömäki esittelivät uudistunutta Punakanelia.

 

Apuomena ry juhlii tänä vuonna 20. toimintavuottaan. Sen kunniaksi päätettiin uudistaa yhdistyksen tilat sekä Lounaskahvila Punakaneli.

Tulimme näihin tiloihin vuonna 2002 ja tilat ovat siitä asti olleet samanlaiset. Apuomena täytti maaliskuussa 20 vuotta, joten ajattelimme tehdä ilmeen kohotuksen. Kevään aikana onkin tehty uudistuksia, kertoo Apuomenan toiminnanjohtaja Ulla-Riitta Vikstedt.

Olemme yrittäneet selkeyttää tiloja sopivammiksi sekä järjestötilaksi että lounaskahvilaksi, sanoo Apuomenan hallituksen puheenjohtaja Reijo Perkiömäki.

Uudistuksen myötä kaikki Apuomenan toiminnot on saatu saman katon alle, kun Kansalaistoiminnan keskus ja Laurentius-lähimmäispalvelu muuttivat sinne. Tilaa on väliseinän avulla jaettu osiin, mikä tulee tarpeeseen, sillä tilat ovat kovassa käytössä etenkin iltaisin.

-Apuomenaan kuuluu 65 jäsenjärjestöä, joista osa pitää täällä kokouksiaan ja vuokraa

tavaroiden sälytykseen tarkoitettuja kaappeja. Täällä voi olla samana iltana kolmenkin eri järjestön kokous, Vikstedt kertoo.

Kokouksen pitomahdollisuuksia parannettiin uudistuksessa; videotykki asennettiin kattoon ja hankittiin uusi pöytä, jossa on johdot niin sähköä kuin tietoliikennettäkin varten. Kierrättäminen on ollut iso osa uudistusta. Perkiömäki kertoo, että pöytä on alun perin pääkaupunkiseudulta ja pitkä kierroksen kautta se on nyt viimein päätynyt Apuomenan tiloihin.

Vikstedt muistuttaa, että Apuomenan tiloja voi varata etenkin viikonloppuisin esimerkiksi

juhliin.

-Täällä on järjestetty juhlia ristiäisistä hautajaisiin. Tänne mahtuu 75 – 80 henkeä ja tarjoilut saa keittiömme kautta, Vikstedt sanoo.

Tilat viihtyisiksi

Apuomenan järjestötila sekä siinä toimiva Lounaskahvila Punakaneli muuttuivat uudistuksen myötä aiempaa viihtyisämmiksi. Seinälle on saatu tapetti sekä uutta maalia ja ikkunoihin uudet verhot. Pöydät ja tuolit ovat nykyään yhtenevät.

-Ennen pöydät ja tuolit olivat kaikki vähän eri paria, kun niitä oli saatu lahjoituksina eri paikoista. Nyt saimme edullisesti tuoleja, jotka verhoilimme itse, ja päällystimme myös pöydät

yhteneviksi, Vikstedt kertoo.

-Olemme myös yleisesti siistineet tilojen ulkoasua esimerkiksi poistamalla ylimääräisiä hyllyjä, Perkiömäki lisää.

-Olemme tehneet pieniä juttuja, joilla tilan ilme on saatu erilaiseksi, tiivistää Vikstedt ja lisää, että myös asiakkailta on tullut kiitosta uudistuksesta.

Vikstedt ja Perkiömäki kertovat, että kaikki uudistukseen tarvittavat materiaalit sekä huonekalut on saatu joko  lahjoituksina tai edullisesti. Apuna remontoinnissa on ollut ammattilaisten lisäksi myös joukko aktiivisia vapaaehtoisia. Lahjoituksista ja vapaaehtoisista huolimatta uudistuksen tekeminen ei ole ollut ilmaista.

-Olemme saaneet avustusta eräältä säätiöltä toimintamme kehittämiseen. Avustus mahdollisti tämän uudistuksen tekemisen, Vikstedt kiittää.

 

Lounaalle Punakaneliin

Punakaneli on nyt lounaskahvilana aiempaa rauhallisempi, sillä suosittu digineuvonta on siirretty aulaan omaan tilaansa. Vikstedt kertoo, että aikoinaan, kun kaupunki vielä tuki yli 65-vuotiaiden ruokailua, Punakaneli oli suunnattu enemmän ikäihmisten ruokapaikaksi, mutta nykyään se on avoinna kaikille vauvasta vaariin. Lounasta tarjotaan ma-pe kello 11.00 – 13.00.

-Esimerkiksi Keskuspuiston ammattiopiston opiskelijat käyvät täällä syömässä. Kovin moni paikka ei Lohjan keskustassa tarjoa suomalaista kotiruokaa, joten tämä olisi hyvä ruokapaikka myös esimerkiksi rakennustyömiehille ja yritysten työntekijöille. Punakaneli on myös Lohjan kaupungin sopimusruokapaikka, Vikstedt sanoo.

Ruuan maukkauteen on panostettu jo aiemmin, mutta syksyn aikana myös ruokalista uudistuu ja joka päivälle tulee kasvisvaihtoehto. Ruokaa voi ostaa myös mukaan.

Punakanelissa on avoimet ovet to 30.8. kello 15.00 – 17.00. Tuolloin paikalla on Apuomenan hallituksen jäseniä sekä henkilökuntaa. Tutustumaan voi tulla sekä lounaskahvilaan että Apuomenan eri toimintoihin.

SMS