Maavoimien vuoden 2020 pääsotaharjoitus Etelä 20 järjestetään 30.5.–4.6. Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun alueella. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1 000 henkilöä, joka koostuu varusmiehistä, henkilökunnasta ja reserviläisistä. Ajoneuvoja harjoitukseen osallistuu noin 250.

Kaartin jääkärirykmentin johtamaan harjoitukseen osallistuu joukkoja Porin prikaatista, Suomenlahden merivartiostosta ja Karjalan prikaatista. Harjoituksessa on mukana henkilöstöä myös Maavoimien, Ilmavoimien, Merivoimien ja Maasotakoulun esikunnista. Harjoituspaikkakunnat ovat Helsinki, Vantaa, Sipoo, Kerava, Nurmijärvi ja Lohja.

Etelä 20 on tammikuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesjohtajien loppusotaharjoitus. Harjoituksen päätavoitteena on lisätä joukkojen suorituskykyä ja valmiutta toimia vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella nopeasti kehittyvissä tilanteissa ja kehittää siten Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun puolustamista. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen.

Maavoimien valmiutta ja toimeenpanokykyä kehitetään ja ylläpidetään jatkuvasti vastaamaan nopeasti kehittyviin tilanteisiin osana kotimaan kokonaismaanpuolustusta koko maan alueella. Maavoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Harjoituksessa huomioidaan koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset harjoitus- ja koulutustoimintaan.

Sotaharjoitusta voi seura Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa hashtageillä #etelä20 #kaartjr #maavoimat.