Lohjan Liikuntakeskus, Lohjan kaupungin nuorisotyö, Lohjan seurakunta ja paikalliset järjestöt ovat jälleen koonneet kattavan paketin erilaisia leirejä, kursseja ja tapahtumia, joihin lapset ja nuoret voivat osallistua talvilomallaan. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia tai niihin sisältyy vain pieni vakuutus tai osallistumismaksu. Moniin tapahtumiin tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen, useimpiin Liikuntakeskuksen verkkosivulla. Ilmoittautua kannattaa ajoissa, sillä osa toiminnoista on hyvin suosittuja. Esimerkiksi taikurikurssit ovat jo melkein täynnä. Yhteensä tapahtumia on yli 20 eri puolilla Lohjaa.

–Tapahtumia on nyt enemmän eri puolilla Lohjaa kuin aiempina vuosina, sanoo liikuntakoordinaattori Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta.

–Olemme pyrkineet siihen, että Lohjan joka alueella olisi kivaa tekemistä loma-aikoina, lisää nuoriso-ohjaaja Mia Lankinen Lohjan nuorisotyöstä.

Kaupungin nuorisotyön nuoriso-ohjaaja Mia Lankinen (vas), johtava nuorisotyönohjaaja Eeva Lieslinna Lohjan seurakunnasta ja liikuntakoordinaattori Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta esittelivät talviloman kattavaa tapahtumavalikoimaa.

Kynttiläluistelu, lasketteluretki ja perhepäivä

Ojala kertoo, että tämän vuoden uutuutena on koko perheen kynttiläluistelu, joka järjestetään pe 22.2. klo 18.00 – 20.00 Aurlahti – Ollisaari välillä. Viime talvena vastaavaa kokeiltiin ja mukana oli pari sataa luistelijaa.

–Reitti valaistaan ulkotulilla. Perillä Ollisaaressa on mehutarjoilu ja mahdollisuus paistaa omia makkaroita, Ojala kertoo.

Pitkän tauon jälkeen järjestetään lasketteluretki Vihti Skihin to 21.2. klo 8.00 – 17.00. Mukaan bussiin voi hypätä Neidonkeitaalta, Sammatin Salelta ja Saukkolan St1:ltä. Pusulasta on erillinen kyyti. Retki on tarkoitettu 5lk – 17-vuotiaille.

Suosittu Perhepäivä järjestetään Tennarin ja Lindkullan alueella pe 22.2. klo 10.00 – 13.00. Ohjelmassa on mm. vapaata liikkumista eri toimintapisteillä, omien makkaroiden paistoa ja mukavaa yhdessä oloa perheen kanssa. Tapahtumassa on myös buffetti.

Leirejä

Koululaisten WAU-talvilomaleiri pidetään Muijalan koululla 18.2. – 20.2. klo 9.00 – 15.00. Luvassa on lasten toiveiden mukaan monipuolista liikuntaa sisällä ja ulkona. Mukana voi olla yksittäisen päivänkin. Ilmoittautuminen 4.2. mennessä osoitteessa way-ry.fi.

Voimisteluklubin talvilomaleiri 7 – 14-vuotiaille pidetään 18.2. – 20.2. klo 9.30 – 14.30. Mukana voi olla yksittäisen päivänkin. Ohjelmassa on voimistelua ja temppuilua. Ilmoittautuminen: voimisteluklubilohja.com.

Lohjan seurakunta järjestää Leijonien luola -talvilomaleirin 1 – 4-luokkalaisille 17.2. – 19.2. Bergivikin kartanossa Salossa. Leirillä kuljetaan Vanhasta Testamentista tutun Danielin matkassa muinaisessa Babylonian valtakunnassa. Ohjelmassa on myös mm. askartelua, leikkejä, ulkoilua, saunomista ja iltanuotiolla istuskelua. Ilmoittautuminen: https://urly.fi/16X9.

Temppuilua kaikenikäisille lapsille ja nuorille

Koululaisten talvisäpinät pidetään Tennarissa ke 20.2. klo 12.00 – 15.00. Luvassa on monipuolinen liikuntapäivä alakouluikäisille.

Tenavatohinat pidetään Päiväkummussa su 24.2. klo 14.00 – 16.00 ja temppis 1 – 6-vuotiaille Tennarissa ke 20.2. klo 9.00 – 11.00. Kyseessä on vapaa temmellystuokio vanhempien kanssa.

Hieman vanhemmillekin löytyy oma temppuilutapahtumansa, sillä Tennarissa järjestetään teinitohinat pe 22.2. klo 13.30 – 16.00. Tapahtuma on tarkoitettu 12 – 18-vuotiaille. Ohjelmassa on erilaisia toimintapisteitä ja mahdollisuuksia kokeilla eri lajeja. Luvassa on mm. kaupunkisotaa led-liiveillä. Maksuton.

Keilausta, luistelua, hiihtoa

Ohjattua keilailua 7 – 16-vuotiaille järjestetään Lohjan keilahallissa kahdessa ryhmässä talvilomaviikolla. Luistelukoulu pidetään Lohjan jäähallissa 20.2. – 22.2. kello 10.00 – 11.00, alle 6-vuotiaat vanhemmat kanssa. Hiihtokoulu järjestetään Harjun urheilukeskuksessa 18.2. – 19.2. kello 10.00 – 11.00. Tarkoitettu yli 6-vuotiaille, pienemmät vanhemman kanssa. Koulussa opetellaan hiihdon alkeita pelien, leikkien ja harjoitteiden avulla. Maksuton.

Lisäksi jäähalli sekä Liikuntakeskuksen ylläpitämät luistinradat ja hiihtoladut odottavat innokkaita hiihtäjiä ja luistelijoita. Gunnarlan maja on lomaviikolla avoinna säävarauksella.

Nuorisotaloilla tapahtuu

Pelitalo Basen talvilanit pidetään Toimintakeskus Harjulassa 15.2. – 16.2. Lanit on tarkoitettu yli 13-vuotiaille. Ilmoittautumislomakkeita saa Harjulasta ja nuorisotiloista. Jos omaa pelikonetta ei ole, sellaisen voi vuokrata pelitalosta, mutta koneita on rajallinen määrä.

Katulampussa järjestetään ti 19.2. klo 12.00 – 16.00 värkkäilytyöpaja, jossa voi kokeilla ohjelmoitavia Sphero-älypalloja, koodaamista ja pianojen rakentelua Makey Makeyn avulla. Työpaja on suunnattu yli 10-vuotiaille. Vapaa pääsy.

Yönuokat löytyvät nuorisotalojen omilta verkkosivuilta.

Kaikki eri talvilomatoiminnot tarkempien kuvauksien kanssa löytyvät talvilomaesitteestä, joka on katsottavissa eri toimijoiden verkkosivuilta.

SMS