Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

Nummelan Palloseuralle tunnustus hyvästä työstä

jalkapallo, nummelan palloseura, nups

Timo Tuomi, Jorma Mattinen ja Nina Åberg VW Touranin edessä.


Nummelan Palloseura on kasvanut viimeisten viiden vuoden aikana juniorimäärissään niin, että sen pelaajamäärät ovat tuplautuneet lähes 1000 pelaajaan.

Mistä on kyse?

Palloliiton ja sen pääyhteistyökumppanit Volkswagen ja Telia yhdistivät voimansa uudella tavalla suomalaisen jalkapalloperheen puolesta. Volkswagen tarjosi yhteistyössä Telian kanssa junioriseurojen ja jalkapalloperheiden käyttöön kiivaimman pelikauden (touko-lokakuu) ajaksi veloituksetta viisitoista 7-paikkaista Volkswagen Touran tila-autoa.

NuPS:n kehityspäällikkö Timo Tuomi laati Palloliitolle toimintasuunnitelman VW Touranin mahdollisista käyttötarkoituksista seuran käytössä sarjan aikana, ja syystä tai toisesta nimenomaan Nummelan Palloseura oli yksi noista 15 seurasta, joille auto sitten luovutettiin.

Meille tämä sopi loistavasti, sillä olemme jo aiemmin harjoitelleet yhteistyötä Nummelan Palloseuran kanssa ja havainneet seuran otteen olevan esimerkillinen, kertoo auton seuralle luovuttaneen Autotalo Lohja Oy:n Jorma Mattinen.

Volkswagen Touran seuran käyttöön

Jos ”Yhdessä osa suomalaista jalkapalloperhettä” on yksi Suomen Palloliiton tunnuslauseista, niin nyt se on muuttunut sanoista teoiksi VW Touranin tultua NuPS:n päivittäiseen seurakäyttöön. Autotalo Lohja Oy luovutti uuden Touranin NuPS käyttöön toukokuussa osana Palloliiton, Volkswagenin ja Telian valtakunnallista sponsorointiprojektia. Auton vastaanottivat NuPS:n toiminnanjohtaja Nina Åberg ja kehityspäällikkö Timo Tuomi.

Auto on jo nyt osoittautunut oikein hyväksi avuksi niin pelimatkoilla kuin harjoituksissa ja varsinkin seuran tekemässä yhteiskuntavastuutyössä, kertovat Åberg ja Tuomi.

Autolla on kuljetettu tavaraa huikeaan 1500 lapsen Kaikki Pelaa-turnaukseen, se on kiertänyt jo useammassa vierasottelussa ja koska siihen mahtuu kuskin lisäksi jopa kuusi pelaajaa, on se tuonut säästöä pelaajien vanhempien kuljetusurakkaan.

NuPS:n palkkalistoilla on Åbergin lisäksi valmennuspäällikkö Jan Nyberg sekä neljä jalkapalloilun ulkopuolista työllistettyä, joiden avulla ja Touranin kyydillä on voitu toimittaa entistä paremmin liikuntahetkiä vihtiläisille vanhuksille.

Liikutamme jalkapalloilun ulkopuolella näiden neljän työntekijän toimesta kouluaikoina koululaisia, päiväkodin lapsia ja noin 60 vanhusta joka viikko. Olemme eniten yhteiskuntavastuuta tekevä jalkapalloseura ja huomionarvoista on, että kaikki mahdolliset kulut, jotka tästä liikuntatyöstä koituvat, kustannetaan jalkapallon ulkopuolisella rahoituksella, kertoo Tuomi.

Monikäyttöauto Touran

VW Touraniin mahtuu 1+6 ihmistä sekä näiden tavarat, joten auto on omiaan tukemaan jalkapalloseuran monipuolista työsarkaa sekä auttamaan seuran muita liikuttajia toimittamaan palveluitaan. Tässä autossa on myös Telian toimittama puhelin, jonka avulla pidetään autossa toimintakalenteria ja päiväkirjaan, johon kirjataan missä auto on ollut ja mitä kaikkea on tapahtunut. Parhaat tarinat julkaistaan sitten NuPS:n Facebook sivulla.

Auto myös huomataan liikenteessä sen erikoisen teippauksen ansiosta ja siihen kiinnitetään huomiota myös pelimatkoilla. Autossahan on mukana suoratoistalaitteet eli voimme kuvata vieraspelit suoraan nettiin, josta kaikki halukkaat voivat katsoa pelejä. Suoratoistopaketilla voimme tuottaa uusia palveluita sekä omille jäsenille, että samalla parasta mahdollista palvelua myös yhteistyökumppaneillemme, jatkaa Tuomi.

Volkswagen ja jalkapallo

VW ja UEFA solmivat jo 2017 yhteistyösopimuksen, joka teki Volkswagenista virallisen yhteistyökumppanin vuoden 2020 EM-kisoille. Samalla Suomessa VV-Auto Group solmi sopimuksen Suomen Palloliiton ja Veikkausliigan kanssa. Tämä on osa VW:n ajatusmaailmaa olla mukana tuottamassa kiinnostavia ratkaisuja liikkumiseen ja jalkapalloilijat on hyvä esimerkki urheilijoista, jotka tarvitsevat sekä kapasiteettiä henkilöiden että pientarvikkeiden kuljetukselle. Suomessa tämä yhteistyö kattaa miesten ja naisten A-maajoukkueet, futsal- ja nuorten maajoukkueet, Perhefutis-seurakehityshankkeen sekä Veikkausliigan.

Mikä perhefutis?

Perhefutis on lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus, jossa nautitaan liikunnasta monipuolisesti ja turvallisesti ilman suorituspaineita. Toiminta on yhteistä oppimista ja oivaltamista kiireettömässä ilmapiirissä. Lapselle toiminta tarjoaa aikuisen jakamattoman huomion. Vanhemmalle Perhefutis on mahdollisuus rentoutua arjen kiireen keskellä yhteisen tekemisen parissa. Konseptia on nyt toteutettu kaksi vuotta ja palaute on ollut seuroilta positiivista. Kaiken keskiössä on lapsen ja vanhempien yhteinen tekeminen ja lapsen myönteisen minäkuvan ja itsekunnon vahvistaminen ja tukeminen.

NuPSissa toiminnassa on tällä hetkellä noin 50 lasta vanhempineen sunnuntaisin klo 16-17 Ratapuiston kentällä Nummelassa, vinkkaa Tuomi.