Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Nuoren kaappaus osoittautui keksityksi Karkkilassa

poliisi tiedottaa

Länsi-Uudenmaan poliisi sai tammikuun alussa hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan nuori tyttö oli kaapattu tuntemattoman miehen toimesta pikkubussiin. Ilmoituksen mukaan tyttö oli onnistunut pakenemaan autosta hetkeä myöhemmin. Esitutkinnassa väitetty kaappaus osoittautui keksityksi.

Asiassa ei epäillä rikosta

Esitutkinnan aikana poliisi kysyi näköhavaintoja ja katsoi valvontakameratallenteita tytön kertomiin tuntomerkkeihin sopivasta pakettiautosta, mutta havaintoja ei ollut. Tyttö tunnistettiin tallenteista, joissa hän liikkui rauhallisesti. Myös tytön nähnyt silminnäkijä kertoi havainneensa tämän kävelleen alueella, mutta hätääntymisestä ei ollut merkkejä.

— Keskustelimme tytön kanssa tämän kertoman kuvauksen ja esitutkinnan kautta saatujen tietojen ristiriitaisuudesta. Lopulta tyttö kertoi valehdelleensa, sillä hän oli ollut liikkeellä ilman vanhempien lupaa. Tyttö oli kovin pahoillaan tapauksesta. Asiassa ei epäillä rikosta, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen.

Säännöt selviksi yhdessä keskustellen

Poliisi kohtaa ajoittain tapauksia, jotka tutkinnan kautta todetaan tekaistuiksi. Etenkin lasten ja nuorten kohdalla asia on tärkeä keskustella yhdessä läpi.

— Emme syyllistä lasta tai nuorta tällaisesta tapahtumasta, sillä haluamme, että he voivat luottaa poliisiin. Tuomme kuitenkin yhdessä juttelemalla esiin sen, että on tärkeää puhua totta. Näin varmistetaan, että poliisi voi auttaa silloin, kun apua todella tarvitaan, eikä harmia aiheudu viattomille sivullisille, Salonen toteaa.