Lohjan Omenakarnevaalit järjestetään lauantaina 22.9. kello 10.00 – 16.00 Lohjan Museolla. Luvassa on tapahtumaa ja sadonkorjuuhenkeä koko päiväksi.

Sadonkorjuuhenkisessä tapahtumassa on myynnissä niin paikallisia herkkuja kuin käsitöitäkin. Myös ohjelmaa on monipuolisesti kaikenikäisille. (Kuva: Jussi Taipale)

 

27. kerran järjestettävä Lohjan Omenakarnevaalit tuo sadonkorjuuhengen Lohjan Museon Iso-Pappilan pihapiiriin ensi lauantaina. Tapahtumaan on tulossa yli 100 sadonkorjuuhenkistä kojua, jotka tarjoavat omenaa monessa muodossa, käsitöitä ja paikallisia herkkuja. Markkinakojujen lisäksi monipuolinen ohjelma viihdyttää museon pihamaalla ja peltoalueella koko päivän ajan. Tapahtuma on täysin maksuton.

Omenakarnevaaleilla on tarjolla koko perheen ohjelmaa aamu kymmenen ja iltapäivän neljän välillä. Lapsia viihdyttävät mm. RikuPelle ja Islanninhevostalli Hestbakin talutusratsastus. Luvassa on myös kasvomaalausta sekä säiden salliessa pomppulinna. Museon puutarhassa pääsee tutustumaan villiyrtteihin opastetuilla villiyrttikävelyillä ja Lohjan Museon vintillä esitetään Puusta suuhun dokumentti, joka kertoo lohjalaisen omenan historiasta. Lisäksi alueella pääsee ihastelemaan Autohistoriallisen seuran museoautoja sekä tutustumaan Lohjan Museon näyttelyihin veloituksetta. Markkinapellolta löytyvät myös viime vuonna suurta suosiota saaneet Lohjan keppihevosmestaruuskilpailut sekä Omenakeppari-finaali. Mestaruuskisojen lisäksi tapahtumavieraat pääsevät kokeilemaan keppihevosratsatusta.

Uutuutena markkinapellon tapahtuma-alueella järjestetään ihastuttavien alpakoiden agilityn näytöskisa, jonka lisäksi iltapäivällä yleisöllä on mahdollisuus taluttaa alpakoita ohjaajan avustuksella. Uutena ohjelmanumerona ovat myös Wild-ravintolan keittiömestari Jouni Toivasen kokkinäytökset teemalla Omenaa, sieniä ja yrttejä. Näytöksiä on yhteensä kolme ja niistä voi napata mukaansa vinkit myös omaan keittiöön. Omenaa, sieniä ja yrttejä -näytösten lisäksi ohjelmateltalla on luvassa teatteriesityksiä, musiikkia ja tietenkin vuoden 2018 Omenatytön valinta. Omenakarnevaalien koko ohjelma katsottavissa osoitteesta: omenakarnevaalit.fi

 

Variksenpelättimien SM-kilpailu

Variksenpelättimien SM-kilpailu on muodostunut jo perinteiseksi koko perheen suosikkiohjelmanumeroksi markkinapellolla. Tänä vuonna Variksenpelätin-haastekilpailussa kisaavat vastakkain tämän vuoden Omenatyttöehdokkaat.

Variksenpelättimien SM-kilpailut järjestetään nyt yhdeksättä kertaa Lohjan Museon peltoalueella Lohjan Omenakarnevaalien yhteydessä. Kisa on avoin kaikille marja- ja hedelmäpenkkien sekä kasvimaan suojelijoille. Mukaan voi tuoda myös suoraan kisaan valmistuneen pelättimen. Kisaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, vaan riittää, että pelätin on paikalla tapahtumapäivänä kello 10.00 mennessä. Pelättimet pystytetään markkina-alueelle yleisön ihasteltavaksi koko tapahtuman ajaksi. Voittajapelättimen valitsee tuomari. Tänä vuonna tuomarin kunnian ovat saaneet Vuoden Laurit Jukka Turunen ja Timo Ranta.

Myös äänestämään omaa suosikkiansa. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lähiruokayhdistys Kafferin herkkukori. Yleisönsuosikki julkistetaan Omenakarnevaalien jälkeen Variksenpelätin-näyttelyn avajaisissa.

Omenakarnevaaleilla on tarjolla monenlaisia omenaherkkuja. (Kuva: Jussi Taipale)