OP Uusimaa kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä ja seuroja.

OP Uusimaa etsii helmikuun ajan alueeltamme Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Karkkilasta, Keravalta, Kirkkonummelta, Lohjalta, Nurmijärveltä, Siuntiosta, Tuusulasta ja Vihdistä yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja OP Uusimaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle. Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. Osuuspankki osallistuu palkkakustannuksiin 400 euron tuella kesätyöntekijää kohden. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

–Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa etenkin alle 18-vuotiaalle nuorelle. Haluamme mahdollistaa nuorille ensimmäisen työkokemuksen ja sitä kautta vahvistaa tärkeitä taitoja ja kokemuksia, joita työelämään tutustuminen tuo. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea alueemme yhdistysten tärkeää toimintaa. Kyseessä on suurin yksittäinen panos alueemme toimeliaisuuden hyväksi, kertoo pankinjohtaja Jukka Vainio OP Uusimaasta.

Tukea on tarjolla yhteensä 250:n nuoren työllistämiseksi. Maaliskuun alussa OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Valtakunnallisesti koko OP Ryhmä tarjosi kesällä 2019 yhteensä 1 700 kesätyöpaikkaa 15–17-vuotialle nuorille. Kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 1.3. mennessä https://www.lyyti.fi/reg/kesaduuniOPnpiikkiin20. Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 16.3–19.4. www.op.fi/op-uusimaa -sivuilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA