Tänään: 13.07.2024

Päätoimittaja

Remontointi, ammattilaiset ja Taloturva

Meillä suomalaisilla on normaalioloissa pari sellaista isoa ostosta ja hankintaa, jotka nousevat muiden yläpuolelle: toinen on talo ja toinen on auto. Kuinka hyvin pidät huolta esimerkiksi siitä paikasta missä asut, on se sitten vuokra-asunto tai oma kiinteistö?

Esimerkiksi omakotitalossa on paljon sellaisia remonttitarpeita, joita voit tehdä itsekin, mutta onko taitoa, laitteita tai aikaa? Esimerkiksi viemäreihin, käyttöveteen ja lämpöön liittyvät ongelmat saattavat olla mattimeikäläiselle liian hankalia, joten kannattaisiko siinä vaiheessa herkita remonttitarpeen tarkastusta maksutta, vaikka tässä artikkelissa esiteltyltä Taloturva yhtiöltä.

Miksi kuvauttaa viemäri?

Kodin viemäri altistuu monenlaisille syövyttäville aineille päivittäin. Vuosien saatossa viemäriputkisto alkaa materiaalista riippuen rapistua, reikiintyä, halkeilla ja lasittua. Näin vanha viemäriputkisto voi aiheuttaa vakavan vesivahinkoriskin. Tämän lisäksi putkistossa kulkevat kaasut voivat synnyttää reikiä putken yläosaan, jolloin putkesta vuotaa kaasuja hengitysilmaan ja aiheuttaa näin terveysriskin.

Toisin sanoen viemärin kuntoa kannattaa tarkkailla. Me tarjoamme omakotiasujille maksuttomia viemärikuvaksia, joissa edustajamme kuvaa viemärin sisältäpäin viemärikameran avulla. Näin pystytään näkemään viemärin sisäpinta ja arvioimaan putkiston todellinen kunto. Saat tarvittaessa kuvauksen päätteeksi tarjouksen viemäriremontista tai -huollosta.

Miljoona omakotitaloa

Omakotitaloja on Suomessa on sellaiset vajaat miljoonan, ja niissä monessa on aina jotain korjailtavaa siellä sun täällä. Yksi monesti harmaita hiuksia välillä tuottava talon osa on viemäröinti. Silloin kun se toimii, ei sitä edes huomaa, mutta siinä vaiheessa kun keittiö ei vedä, ja vessaa ei voi käyttää, tulee kiire löytää ammattilainen avuksi.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaisesti vuonna 2020 Suomessa oli yhteensä 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, ja kesämökkejä olisi ollut 508 000.

Taloturva

Taloturvalta saat huippulaadukkaan viemäriremontin, jonka aikana voit asua kotona. Käytämme remontoinnissa edistyksellistä sukitus-menetelmää. Tarjoamme omakotiasujille myös maksuttomia viemärikuvauksia, joiden avulla selviää remontin tarve. Taloturva on suomen suurin omakotitalojen putkiremonttien tekijä ja luotettava sekä vakavarainen toimija.

Saat ilmaisen viemärikuvauksen meiltä.

Viemäri haisee? Keittiön viemäri haisee? Hajulukko haisee?

Vajaakuntoinen viemäri haisee pahalle ja aiheuttaa sisäilmaongelmia. Viemärin aiheuttamat hajuongelmat ovat yksi yleisimmistä kodin sisäilman laatua heikentävistä tekijöistä. Viemärin haju omakotitalossa tai taloyhtiön asunnossa on epämiellyttävää. Nenään pistävä mätä löyhkä ja paha haju ovat vakavia terveys- ja viihtyvyyshaittoja.

Viemärin haju viestittää usein siitä, että viemäriin on syntynyt tukoksia tai viemäri on kuivunut. Myös viemäriputkien tiivisteiden pettäessä saattaa ilmaan vapautua haisevia kaasuja. Viemärin kuvaus on yksi keino tarkistaa viemäreiden kunto.

Keittiön viemäri tukossa? Lattiakaivo tulvii ja haisee? Viemäri ei vedä?

Tukkeutunut keittiön viemäri voi aiheuttaa vesivahinkoakin kalliimman viemärivahingon. Keittiön viemäri tukkeutuu nopeasti, jos viemäriin laitetaan sinne kuulumatonta tavaraa. Tukossa oleva lavuaari estää keittiön normaalin ja turvallisen käytön. Ruuanlaitto ja tiskaaminen on mahdotonta, koska hanaa ei voi käyttää normaalisti. Ruuantähteet ja muu orgaaninen jäte saa putken kuin putken helposti tukkoon. Viemärin virheellisestä käytöstä johtuviin ongelmiin törmää myös uusissa, jopa alle viiden vuoden ikäisissä taloissa.

Keittiön viemärin ollessa tukossa astianpesukoneen poistovesi tulvii lattialle. Jos viemäri ei vedä, täytyy heti ensimmäisenä sulkea vesi ja sitten avata tukos. Vesivahingon riski kasvaa mitä kauemmin putki on tukossa. Viemärin kuvaus on yksi keino tarkistaa viemäreiden kunto.

Kuvaaminen kertoo putkien kunnon

Viemäri- ja putkiverkostoja huolletaan muun muassa huuhtelemalla niitä säännöllisesti. Huuhtelu ehkäisee tukosten syntymistä ja pidentää putkistojen ikää. Lisäksi verkostojen kuntoa pystytään seuraamaan kuvaamalla niitä.

Edessä taloyhtiön viemäriremontti? Ammattilaisemme ovat palveluksessasi.

Saat Taloturvalta ammattitaidolla tehdyn viemärisaneerauksen. Teemme remontit sujuvalla ja luotettavalla sukitusmenetelmällä – rakenteita rikkomatta.