Länsi-Uudenmaan Säästöpankki lahjoittaa yhteensä 5 500 kappaletta pestäviä ja uudelleen käytettäviä kasvomaskeja SPR:n paikallisosastoille Karkkilassa, Kirkkonummella, Lohjalla, Siuntiossa ja Vihdissä, jotka alueillaan vastaavat maskien jakelusta paikallisille ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville henkilöille.

–Kuluva kevät on ollut hyvin poikkeuksellinen koronapandemiasta johtuen ja koetellut aivan kaikkia. Voittovarojemme lahjoitusvuorossa ovat tänä vuonna ikäihmiset ja poikkeusolosuhteet huomioiden halusimme kohdistaa lahjoituksen kasvomaskien hankintaan alueen vanhuksille ja riskiryhmään kuuluville, kertoo toimitusjohtaja Samu Rouhe Länsi-Uudenmaan Säästöpankista

–Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja siten hyvin tärkeää meille Säästöpankissa. Haluamme tukea paikallista toimintaa, yhteisöä ja sen ihmisiä. Kasvomaskit toimittaa lohjalainen E. Laiho Oy, joten maskit ovat paikallisesti valmistettuja ja korkealaatuisia, Rouhe jatkaa.

Säästöpankki lahjoittaa vuosittain osan voitostaan toimialueensa paikkakunnilla yleishyödyllisiin tarkoituksiin, osa voitosta jää omiin varoihin lakisääteisen vakavaraisuuden ylläpitämiseen ja osalla maksetaan veroja. Voittovaralahjoitukset kohdistetaan vuosittain joko paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointiin, ympäristöhankkeisiin tai kuten tänä vuonna, toimialueen ikäihmisten hyvinvoinnin tukemiseen.

–Kasvomaskien lahjoittamisella haluamme tukea riskiryhmässä olevia henkilöitä, joita korona-aika koettelee erityisesti. Poikkeusolojen lievennyksistä huolimatta kaikkien on edelleen syytä noudattaa huolellisuutta ja varovaisuutta arjessaan sekä huolehtia niin omasta kuin kanssaihmisten terveydestä, jatkaa pankinjohtaja Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankista.

–Koronaepidemia ei suinkaan ole vielä ohitse. Opastamme ikäihmisiä ja muita kassa-asiakkaitamme edelleen päivittäin vaihtoehtoisissa tavoissa hoitaa arkisia pankkiasioitaan. Ostosten maksamiseen suosittelemme kortin käyttöä käteisen rahan sijaan. Lähimaksu on helppo, turvallinen ja hygieeninen tapa maksaa ostokset. Laskujen maksun osalta suositamme suoramaksua ja maksupalvelua tai verkkopankkia ja Säästöpankki mobiilisovellusta mahdollisuuksien mukaan, Paaso jatkaa.

–Tällaisessa tilanteessa ihmisten terveys on aina ensisijainen asia. Lahjoituksella, kuten kaikilla muillakin toimillamme pyrimme edistämään kaikkien turvallisuutta, Paaso tarkentaa.

Voittovarojen lahjoitustilaisuudet järjestetään tänä vuonna Säästöpankin Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Nummelan toimipisteillä. Paikalle on kutsuttu kunkin SPR:n paikallisosaston edustajat vastaanottamaan lahjoitus.

Kasvomaskeja lahjoittamassa toimitusjohtaja Samu Rouhe (vas) ja pankinjohtaja Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankista ja vastaanottamassa puheenjohtaja Marjatta Saura ja sihteeri Terhi Saura SPR:n Nummi-Pusulan osastosta, puheenjohtaja Tony Saarelma ja ystävätoiminnan vetäjä Pirkko Kuusisto SPR:n Lohjan osastosta.