Siuntion Walkers pilotoi uutta toimintamuotoa Walkers kylässä kesän ajan. Uuden uutukaisen toiminnan ajatuksena on viedä nuorisotilan toimintaa myös muualle kuin kuntakeskukseen ja kohdata samalla myös nuoria, jotka eivät Walkers nuorisotilassa syytä tai toisesta käy. Walkers kylässä on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joissa on tarjolla kahvia, ulko-, lauta- ja korttipelejä sekä turvallisten aikuisten juttuseuraa. Tarvittaessa nuoren on mahdollista saada myös yksilöllisempää ohjausta, sillä myös etsivät nuorisotyöntekijät työskentelevät Walkers kylässä toiminnassa.

Jalkauttamalla toimintaa sinne missä nuoretkin ovat, voidaan tarvittaessa reagoida nopeasti nuoria koskettaviin huolestuttaviin ilmiöihin ja näin myös parantaa alueen turvallisuutta. Samalla voidaan markkinoida nuorisopalveluiden järjestämää muuta toimintaa ja ohjelmaa ja tehdä nuorisotyötä tunnetummaksi kunnan asukkaille.

Toimintaa alettiin suunnitella kevään kynnyksellä ja toukokuussa nuorille teetettiin sähköinen kysely, siitä missä Walkers kylässä toimintaa pitäisi olla. Kyselyyn saatiin 150 vastausta ja huomattavan enemmistön vastaukista saivat Karskog ja Störsvik.

Walkers kylässä toimintaa pilotoidaan torstaisin kello 15.00 – 20.00. Kesäkuun torstait Walkers kylässä toiminta on Karskogin lavan alueella ja heinäkuun torstait puolestaan Störsvikin päiväkodilla. Toiminta on ensisjiaisesti suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille. Ensimmäisessä Walkers kylässä toiminnassa kohdattiin 45 kävijää!

Walkers toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, jossa nuorisotyön ammattilaisten lisäksi nuoria ovat kohtaamassa myös vapaaehtoiset Walkers koulutuksen saaneet aikuiset. Siuntiossa Walkers toimintaa on ollut vuodesta 2013 ja siitä vastaa kunnan nuorisopalvelut. Vapaaehtoistyöntekijät eli waparit ovat omasta nuoruudestaan selvinneitä “nuoruuden veteraaneja”, jotka tulevat omana itsenään juttuun sekä nuorten että muiden aikuisten kanssa. Vapaaehtoisissa on monenlaisten ammattikuntien ja elämäntilanteiden edustajia. Mukaan tullessaan he saavat tarvittavan koulutuksen, mukavan työilmapiirin ja upeat työkaverit. Mikäli vapaaehtoistyö nuorten parissa kiinnostaa, ota yhteyttä! Lisätietoja:
Jonna Farin, nuorisopalvelukoordinaattori, 0443861242, jonna.farin@siuntio.fi, https://www.siuntio.fi/nuorisotila-walkers
www.walkers.fi.