Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Tule mukaan talkoisiin Siuntionjoen Kvarnbyn purolle!

siuntio, ympäristö, ympäristön suojelu

Purokunnostustalkoot Siuntionjoen Kvarnbyn purolla torstaina 30.8. klo 15–20. Luvassa käytännön vesienhoitotyötä, jossa lihakset vahvistuvat ja mieli virkistyy mukavassa porukassa!

Mitä? Puron kunnostamiseksi uomaan lisätään soraa ja kiviä puron elävöittämiseksi ja puron reunojen sortumisen estämiseksi. Mukaan tarvitset kumisaappaat tai kahluuhousut sekä ulkotyöhön soveltuvat vaatteet. Talkoolaisille on tarjolla janojuomaa ja pientä evästä.

Missä? Tapaamispaikkana Niemenkyläntie 481 (kyltti kertoo kun olet perillä)

Milloin? Torstai-iltana 30.8. klo 15–20

Kenelle? Tässä on juuri sinulle ainutlaatuinen tilaisuus hyvin konkreettisella tavalla auttaa Siuntionjoen taimenia ja rapuja. Aiempaa kokemusta purokunnostuksesta ei tarvita. Asiantuntijat opastavat työhön paikan päällä. Talkoisiin voit tulla tunniksi tai vaikka koko illaksi, oman aikataulusi mukaan, kertoo hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä.

Ilmoittautumista toivotaan järjestelyjen sujuvoittamiseksi! Puhelimitse 04577507727 tai sähköpostitse juha-pekka.vaha@luvy.fi

Kvarnbyn kunnostamisen ensisijaisena tavoitteena on taimenen ja ravun elinympäristöjen parantaminen.    Sågarsforsin alueelle laskevan Kvarnbyn puron on arvioitu olleen aikaisemmin yksi merkittävimmistä taimenen poikastuotantoalueista Siuntionjoen vesistössä. Siuntionjoen kalataloudellisessa yhteistarkkailussa Kvarnbyn puro on ollut mukana vuodesta 2004 lähtien, mutta koekalastusalueelta taimenia ei kuitenkaan ole tänä aikana saatu.

Tehtyjen kartoitusten ja selvitysten perusteella Kvarnbyn puro erityisesti keskiosastaan soveltuu nykytilassaan pohjaeläinravinnon ja veden laadun osalta melko hyvin taimenen poikastuotantoalueeksi. Kvarnbyn puron alaosa lisääntymisalueena ja Sågarin koskialue laajempana poikasalueena muodostavat yhdessä laajemman toiminnallisen kokonaisuuden Siuntionjoen taimenkannan elinvoiman ja elinpiirin kasvattamisessa. Puroa kunnostetaan Kvarnbyn puron alaosan ja Sågarin kunnostussuunnitelman mukaisesti. Lue lisää Kvarnbyn puron kunnostuksesta ja Siuntionjoki 2030-hankkeesta. http://www.siuntionjoki.fi/