Tytyrin Elämyskaivoksessa on tohinaa talvilomalla. Koko talvilomaviikon ajan on luvassa maan alaista menoa kaikenikäisille lomalaisille. Yleis- ja Lasten tahtiin -kierroksia järjestetään päivittäin ja tauon jälkeen myös geologiapainotteiset kierrokset, Pimeät kierrokset ja Tytyrin Tyyra -kierros palaavat ohjelmistoon.

Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee talvilomalla päivittäin Elämyskaivoksen yleiskierrokselle ja Lasten tahtiin -kierrokselle. Yleiskierrokselle tutustutaan oppaan johdolla Tytyrin kaivoksen historiaan, kaivosmiesten arkeen ja maan alaiseen maailmaan. Valon ja värin leikkiä nähdään kierroksen päättävän valoteoksen yhteydessä. Se esitetään 100 metriä syvän ja 100 metriä leveän kaivoslouhoksen äärellä.

Lasten tahtiin -kierros mukailee edellä mainittua yleiskierrosta, mutta se on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille, pienten tahtiin kuljettavaksi. Lasten tahtiin -kierroksia on päivittäin klo 11.00, lukuun ottamatta la 26.2, jolloin järjestetään Tytyrin Tyyra -kierros.

Tytyrin Tyyra -kierros on 3–10-vuotiaille suunnattu teemakierros, joka perustuu Annastiina Mäkitalon satukirjaan. Kierroksella pääse Tytyrin Tyyran ja Kaivoksen Kalle kanssa näkemään ja kokemaan Tyyran maanalaisen maailman, sen miltä tuntuu kiivetä vanhaan vinokuiluhissiin tai istua Tyyran isän, vuorenpeikon valtaistuimella. Kierroksella selvitetään myös mahtaakohan kaivoksesta löytyä upeita kimaltelevia kalsiittikristalleja, vai onko vuorenpeikkojen perhe ehtinyt jo hioa kaikki metsänkeijujen hienostelutarpeiksi. Tytyrin Tyyra -kierros järjestetään la 26.2. klo 14.00.

Talvilomalla ohjelmistoon palaavat myös geologiapainotteiset kierrokset sekä suositut Pimeät kierrokset. Geologiapainotteinen kierros koostuu GTK:n ja Tytyrin Elämyskaivoksen yhteistyönä tekemästä geologisen näyttelykokonaisuuden teemoista. Geologiapainotteisella kierroksella pääsee aikamatkalle aina mammuttien asuttamaan Suomeen saakka. Mammuttien aikakaudelta matkataan jääkauden jälkeisten hylkeenpyytäjien maailmaan, kuullaan kivikautisista löydöksistä, rautakauden aarteista ja päädytään nykyaikaisen kaivosteollisuuden teknologisiin saavutuksiin.

Pimeällä kierroksella kaivoskierros kuljetaan nimensä mukaisesti pimeässä. Kierroksella kuljetaan pelkän otsalampun valossa pitkin Tytyrin kaivoksen -110 tason kaivoskäytäviä. Myös Pimeä kierros huipentuu suuren kaivoslouhoksen valoteokseen.

Turvallisuus on kierroksilla edelleen tärkeässä osassa. Asiakkaita pyydetäänkin tulemaan kierrokselle vain terveinä sekä noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Myös maskin käyttöä suositellaan koko kierroksen ajan.