Jouni Tauru on ollut EarlyBird jakaja jo parisen vuotta – tämä on hänen päätyönsä.

EarlyBird on Sanoma Media Finland Oy:n Karkkilasta 2016 aloittama liiketoiminta erilaisten tuotteiden varhaisjakeluun. Kävimme Vihdissä tapaamassa alueen yhtä jakajaa.
– Tykkään tästä työstä, kertoo EarlyBird yrittäjä Jouni Tauru Vihdistä.
– Minulla oli aloittaessani vielä antikvariaatti Espoossa, mutta aika nopeasti halusin itselleni suuremman jakelualueen ja useamman jakelupiirin. Nykyisin jaan arkisin neljää piiriä ja viikonloppuisin viittä piiriä.
– Tällä hetkellä haemme uusia toimijoita joukkoihimme Karkkilassa ja Nummelassa
– Syksyllä aloitamme jakeluyrittäjien haun Hyvinkäältä, jonne olemme laajentamassa palveluitamme, kertoo yhteyspäällikkö Patrick Helander.
EarlyBird jakelu sopii yrittäjälle, joka tekee yksin tai jolla on työntekijöitä. Mitään erityisiä lupia tai todistuksia ei tarvita, vaan yrittäjähenkisyydellä ja ahkeruudella pärjää.

Ahkerana tienaa hyvin

– Uuden työn oppi nopeasti ja tietotekniikka on meillä apuna. Esimerkiksi kaikki jaettavat julkaisut näkee aina älypuhelimen sovelluksesta ja meidän jakajien keskustelut käydään omassa Whatsapp-ryhmässä, kertoo Jouni.
– Aluekoordinaattorit auttavat alussa oman piirin opettelussa ja aika nopeasti voi suunnitella oman ajoreittinsä optimaaliseksi ja tehdä työstä joustavamman.
– Meillä EarlyBirdissä on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan lähes 250 jakopiiriä ja palvelualueet laajentuvat koko ajan.

Tartu tilaisuuteen

Kuka tahansa voi ryhtyä EarlyBird -jakajaksi.
Liittyminen mukaan on helppoa. Jakajaksi voi rekisteröityä lataamalla EarlyBird jakelu -sovelluksen. Rekisteröitymisen jälkeen pääsee tutkimaan eri alueiden piirejä ja niistä voi varata itselleen parhaiten sopivimmat omien resurssien mukaan.
Jakajasovelluksen avulla pääsee sisään jakokirjaan, joka näyttää jakelupiirin etenemisen askel askeleelta.
Palkkiot maksetaan viikoittain, joka mahdollistaa nopean lisätienestin hankinnan.
– Käytännössä uusi jakeluyrittäjä ei tarvitse kuin auton ja älypuhelimen sekä valmiuden tehdä yötyötä.
– Meillä on jakelussa sanomalehtien lisäksi mm. aikakauslehdet, yrityskirjeet ja pienpaketit.
– Kannattaa ottaa nyt yhteyttä, sillä kesällä meillä on aina ollut opiskelijoita, joiden jakelupiirit tulevat nyt muille saataville, eli alueita ja työtä on tarjolla sitä haluaville, kertoo Helander.
EarlyBird toimii tällähetkellä Karkkilassa, Keravalla, Mäntsälässä, Järvenpäässä,Nummi-Pusulassa, Nurmijärvellä ja Vihdissä. Tämän vuoden puolella on tulossa mm. Hyvinkää ja Tuusula.
EarlyBirdin yhtenä tavoitteena on mm. taata sanomalehtien jakelu seitsemänä päivänä viikossa toiminta-alueillamme.

www.earlybird.fi