Uuden tai totta kai myös vanhan yrittäjän siinä samassa on ehdottoman tärkeää olla näkyvillä verkossa. Mitä enemmän ja mitä useammalla kanavalla, niin sen parempi. Ja verkossa markkinointi voi myös olla ilmaista ja esimerkiksi TV- tai radiomarkkinointiin verrattuna se on todella halpaa. Esimerkiksi lainaa vertaileva ja välittävä JoustavaLaina.fi -palvelu pyysivät muutamilta tunnetuilta kanavilta tarjousta ja numerot olivat suorastaan järisyttäviä, tosin emme saaneet heiltä lupaa julkaista niitä, eikä esimerkiksi näin pienellä verkkomedialla ole mitään saumoja maksaa niin valtavia summia. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma eikä mikään 2020-luvulla!

Kasvu jatkuu hurjana, sillä nyt pienyritystenkin on helppo nousta pinnalle

Lainojen, vimpaimien, vaatteiden ja kaikenlaisten tuotteiden sekä netissä markkinointi yleisesti on kasvanut selvästi. Tämä on nyt vähintäänkin loogista, sillä netin & puhelimen käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja mitään tarkkaa lukemaa ei ole, mutta suomalaisista jopa yli 65 % käyttää pelkästään matkapuhelinta verkossa shoppailuun tai muihin askareisiin, kuten laskujen maksamiseen sekä verkkopankkiasiointiin jne.

Puhelimet näkyvät erityisesti nuorten käsissä

Nuoriso ihan ala-astetasolta asti käyttää nykyään älypuhelinta. Kouluissa käytetään kasvavissa määrin tablettia ja tietokonetta opiskeluun, tosin onneksi – tai ainakin meidän vanhusten onneksi – vielä liitutaulukin on käytössä. Jo yli viisi vuotta vanhan tutkimuksen mukaan tablettitietokoneiden käyttö parantaa ongelman ratkokykyä peruskoulussa. Tosin tästä on ollut tutkimuksia toiseenkiin suuntaan, mutta nyt kun suunta on erittäin selkeä, on hyvä, että kouluissa käytetään uuden teknologian laitteita resurssien mukaan.

Kuinkapa sitten vanhempi sukupolvi?

Kaikki uusiksi vai? Jossain hieman reilun 47 ikävuoden paikkeilla näkyy kuitenkin selvä piikki ja puhelinten tai taulutietokoneiden käyttö ei ole niin yleistä johtuen siitä, että vanhempi sukupolvi on tottunut esimerkiksi käyttämään perinteistä tietokonetta. Tätä vanhemmat joutuvat opettelemaan kaiken taas alusta alkaen uusiksi. Jopa sen ihan perustietokoneen käytön, sillä aikaisemmin asiointi on hoidettu fyysisesti.

Tämä tuottaa monelle paljon päänvaivaa, mutta toisaalta se taas herättää aivoja paljon oppimaan puolipakon edessä uusia asioita lisäten niiden plastisuutta sekä lisäten synapsien määrää.

Verkossa kaikki on vain kieltämättä paljon helpompaa

Vaikka tämä ei vielä koske kaikkia ikäryhmiä, niin heidänkin hiffatessaan voi varmuudella todeta samaisen asian jokaisen suusta. Ja kaikella kappaleessa viitataan esimerkiksi mihin tahansa hintavertailuun ja vaikkapa edullisia lainoja on helppo löytää ensin pelkästään vertailuun ja sitten jakaa näistä ne parhaat vaihtoehdot mahdollisimman monesta eri paikasta ilman kustannuksia tietokoneen tai puhelimen ruudulle. Näistä taas on sitten erittäin helppo valita se paras eli laina pienimmällä mahdollisella korolla. Siinä missä ennen vanhaan, ”se oli – tai sen oli oltava”, oman pankin myöntämä pankkirahoitus, niin nyt ei voida tehdä enää mitään näin suoria johtopäätöksiä, sillä voit verrata samalla myös kaikki muut pankit. Ja et maksa tästä edes bensakuluja tai julkisen liikenteen veloittamia maksuja!

Sama pätee esimerkiksi puhelimen ostamiseen ja Verkkokauppa.com ja Gigantti ovat paikkoja, joista on hyvä aloittaa. Ja suoriakin hintavertailuja on, mutta niissä mainostettu edullisin ei ainakaan vielä toistaiseksi ole se halvin.

Kun peruasiat nettimaailmassa ovat kunnossa, kaikki asiat onnistuvat

Pelkästään näillä esimerkeillä on helppo vetää yhteenvetolausuma ja sanoa, että verkko on todella helppo kanava hoitaa lähes kaikki asiat, mitä maa päällään kantaa. Ainoastaan ravinto, liikunta ja uni sekä sosiaalinen (ei virtuaalinen) elämä ovat niitä asioita, joita et vielä netistä saa.