Toimittaja

Voudinpuiston kioski porskuttaa eteenpäin uuden yrittäjän voimin

yrittäminen

Voudinpuiston kioski sai uuden yrittäjän pari kuukautta sitten. Sahin Aladas kertoo, että asiakkaita on käynyt mukavasti, mutta kaikki eivät tunnu vielä tietävän, että kioski on jälleen auki. Se ehti olla kiinni puolenvuoden ajan ennen kuin Aladas avasi kioskin jälleen. Hän kertoo, että tällä hetkellä toiminta jatkuu samaan tapaan kuin aiemminkin, mutta uudistuksia on luvassa.

–Minulla on paljon ajatuksia. Kuuntelemme ihmisten toiveita ja ajatuksia siitä, mitä täältä puuttuu ja kokeilemme uutta sen mukaan, hän kertoo.

Tällä hetkellä kioskista saa mm. sämpylöitä, panineja ja pullia, mutta jatkossa Aladas haluaa panostaa myös ruokapuoleen.

–Täällä on aina jotain tuoretta, kuten pullaa ja vaimon leipomaa tiikerikakkua. Jatkossa tarjolla voisi olla esimerkiksi keittoa ja makkaroita, hän ideoi.

Kesää varten on jo suunnitelmia.

–Haluaisin myydä tässä esimerkiksi mansikoita, herneitä, mustikoita ja irtojäätelöä, jos se onnistuu. Ehkä hankin pehmiskoneen, Aladas pohtii.

Kesällä on luvassa myös remontti. Aladas kertoo, että terassi on hyvä, mutta sisätilat kaipaavat järjestelyä. Tällä hetkellä kassa vie turhaa tilaa, joten hän haluaa siirtää sitä.

Sahin Aladas suunnittelee kehittävänsä kioskin ruokatarjontaa mm. keittoihin.

Lapin kautta Lohjalle

Aladas tuli Turkista Suomeen vuonna 2005.

–Serkullani oli ravintola, johon hän pyysi minua töihin. Ajattelin, että tulen pariksi kuukaudeksi katsomaan, millaista täällä on ja lähden pois, jos en viihdy, Aladas kertoo.

Hän saapui aluksi Karkkilaan, mutta matka jatkui myöhemmin Lappiin. Puoli vuotta sitten hän saapui takaisin Etelä-Suomeen ja Lohjalle.

–Meillä oli hotelliyritys Lapissa. Ennen sitä olin Levillä ravintolassa töissä. Lappi on kuitenkin kausipaikka, talvet ollaan töissä ja kesät odotetaan. Lapissa ihmiset ovat todella mukavia. Ensin meitä jännittikin, millaisia ihmiset ovat täällä, mutta he ovat todella ystävällisiä ja hyvällä mielellä, toivottavat tervetulleeksi ja avaavat oven. Olemme tyytyväisiä täällä, Aladas iloitsee.

–Kun kuulimme tästä kioskista, ajattelimme vaimoni kanssa, että tämä olisi meille sopiva, pieni paikka. Halusin oman yrityksen ja työskennellä perheen kanssa. Tämä on perheyritys, hän kuvailee Voudinpuiston kioskia.

Entä, mikä miehen sai alun perin jäämään Suomeen?

–Jos juo Suomen vettä, ei ole helppoa lähteä takaisin, hän naurahtaa hieman arvoituksellisesti.

–Täällä on rauhallista ja hyvä systeemi. Olemme tyytyväisiä ja meillä on paljon kavereita täällä, hän jatkaa.

SMS