Lohjallakin tänä ja viime vuonna toiminut Luksian ja Suomen Yrittäjät ry:n yhteinen yksinyrittäjille tarkoitettu koulutus yksinyrittäjäakatemia on saamassa jatkoa.

Koulutuksessa ei ole pohdittu vain yksinyrittäjyyttä ja siihen liittyviä taloudellisia asioita, vaan koulutukseen ja tunteihin, tai niiden oheen on kuulunut myös tapaamisia mentoreiden kanssa. Jokainen kurssilainen on saanut itselleen kokeneemman yrittäjämentorin, jonka kanssa kurssilainen on vuoden aikana käynyt läpi oman yritystoimintansa asioita ja mahdollista tulevaisuutta. Tämän vuotisen kursssin viimeisellä yhteisellä päivällä kurssilaisille kerrottiin vielä paljon asiaa niin yrittäjien työterveyshuollosta, sosiaaliturvasta, Kelan etuuksista yrittäjille kuin myös erilaisia asioita vakuutuksista. Torstain 14.2. tapahtuma on kaikille yrittäjille tai yritystoiminnasta kiinnostuneille avoin, kunhan ilmoittautuu www.yrittajat.fi sivujen tapahtuminen kautta ennen 7.2.

Mistä on kyse?

Yksinyrittäjäakatemia on Uudenmaan Yrittäjien konseptoima koulutusohjelma, joka on suunnattu yksinyrittäjille. Akatemiaa toteuttavat alueellisesti paikalliset yrittäjäyhdistykset tai alueell inen yrittäjäjärjestö yhteistyössä alueen koulutuksen järjestäjän kanssa. Yksinyrittäjäakatemian tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista ja vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista edistäen näin vakautta ja kasvua niin yrityksissä kuin alueellisesti.

Yrittäjille tarkoitettu yksinyrittäjäakatemia tähtää aina yrittäjille suunnattuun omaan tutkintoon, joita voi koulutuksen ohessa suorittaa: yrittäjän ammattitutkinto, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tai tuotekehittäjän ammattitutkinto. Koulutusohjelmaa tukevat myös alueen paikalliset yrittäjyystapahtumat ja yrittäjyyttä edistävät tilaisuudet.

Lohjan lisäksi viidellä muulla suomalaisella paikkakunnalla on tänä vuonna ollut käynnissä yksinyrittäjäakatemia, jota käytännössä kaikki osallistuneet yrittäjät ovat kuvailleet heitä auttaneeksi ja tukeneeksi koulutukseksi, joka on antanut sekä uutta uskoa että uusia avaimia oman yritystoiminnan vetämiselle ja kehittämiselle. Esimeriksi Lohjalla on ollut mukana sekä pidempään omassa yrityksessä toimineita ja juuri aloittaneita yrittäjiä.

Seuraava yksinyrittäjäakatemia alkaa Lohjalla ensi syksynä, ja mikäli olet kiinnostunut kehittämään omaa osaamistasi, kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi Lohjan Luksian liiketalouden opettajaan, Suvi Erikssoniin.

https://www.yrittajat.fi/uudenmaan-yrittajat/a/uusimaa/yksinyrittajat/yksinyrittajaakatemia-547080#