Lohjan matkailukartta vuodelle 2022 on valmistunut suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä vuoden tauon jälkeen myös saksaksi ja venäjäksi. Matkailukartta on jakelussa Visitlohjan toimistolla, Lohjan kirjastoissa ja Lohjan kaupungintalolla sekä useissa matkailukohteissa ympäri Lohjaa. Lohjan Matkailukartta on myös mukana messuilla ja tapahtumissa jakelussa. Lisäksi kartan voi ladata Visitlohjan verkkosivuilta.

Lohjan matkailukarttaa on painettu suomeksi 15 000, ruotsiksi 3 000, englanniksi 3 000, saksaksi 2 000 ja venäjäksi 2 000 kappaletta. Matkailukartan suunnittelu- ja taittotyöstä vastasi Mainostoimisto SST ja painotyöstä Grano Oy. Matkailukartan julkaisija on Lohjan kaupunki/Visitlohja. Tiedot matkailukarttaa on kerätty loka–marraskuussa 2021.

Lohjan matkailun printtimateriaali toteutetaan nyt viidettä kertaa matkailukarttamuodossa. Matkailukartta onkin ollut kysytty esite, sillä kartan avulla on helppo nopeasti nähdä, missä eri kohteet sijaitsevat Lohjalla ja se on myös tukena, kun tietoa hankitaan eri sähköisistä kanavista. Matkailukartassa tieto on myös mukavan kompaktissa muodossa ja helposti laukkuun tai taskuun sujautettavissa.

Matkailukarttaan on koottuna matkailupalveluita koko Lohjan alueelta ja tietoa löytyy niin nähtävyyksistä, liikunta- ja luontokohteista kuin matkailu- ja elämyspalveluista. Kartassa olevat yritykset ja yhteisöt ovat mukana omalla maksullisella ilmoituksella. Yhteistyökumppaneita on tämän vuoden matkailukartassa yli 80. Matkailukartasta löytyy myös toimituksellinen tapahtumakalenteri, josta voi valita itselleen mieluisat menovinkit.

liessaarensilta pyöräily
Matkailukartassa esitellään mm. South by Cycle -pyöräilyreitistö, joka kulkee Lohjankin halki. (Kuva: Poppis Suomela)

Esittelyssä kaksi reittisovellusta

Matkailukohteiden- ja palveluiden lisäksi matkailukartassa esitellään kaksi erilaista reittisovellusta, South by Cycle -pyöräilyreitistö sekä Globas-äänireittisovellus. South by Cycle on Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova 900 kilometrin pyöräilyreitti, joka kätkee varrelleen ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa ja maalaisromantiikkaa. Lohjan alueella reitti kulkee Virkkalasta Lohjan keskustaan Lohjanjärven rantareittiä seuraten, Tytyrin avolouhoksen ympäri ja keskustasta harjun sivua eteenpäin kohti Veikkolaa.

Glopas on digitaalinen ääniopastussovellus, jonka kautta voi omatoimisesti tutustua Lohjan keskustan läheisyydessä oleviin monipuolisiin vierailukohteisiin. Reitti kulkee Visitlohjan toimistolta torille ja Aurlahteen ja Kaaribaana pitkin Lohjan Museolle ja takaisin Keskusaukiolle. Reitti on kaikkiaan noin 5,7 km pitkä ja sen varrella on noin 20 opastuspistettä. Äänenä kierroksella toimii tunnettu lohjalainen juontaja ja selostaja Tomi Tuominen.

Matkailukartan lisäksi kesälle 2022 on tulossa perinteinen Kesän viikko-ohjelma -esite. Kesän viikko-ohjelma -esitteeseen kootaan kesätekemistä viikon jokaiselle päivälle. Esitteestä voi napata myös muita kesäisiä lomanviettovinkkejä Lohjalla.