Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Pellonpiennartilaisuus maanparannusaineista

maanviljely, vesistöt, ympäristön suojelu

Tiedätkö, mikä maanparannusaine sopisi omille pelloillesi, rakennekalkki, kuitu vai kipsi? Maanparannusaineet ovat tehokas ja nopea keino suojella vesistöjä ja niiden levittämiseen on mahdollista saada myös tukea.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maanparannusaineista ja muista uusista maatalouden vesiensuojelukeinoista Pellonpiennartilaisuuteen torstaina 21.4. klo 14.00 Tampajan tilalle Kirkkonummelle. Tilaisuuden järjestävät Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoimat hankkeet Veikkolan vesistökunnostus, VALUME, Siuntionjoki 2030 ja Hiidenveden kunnostus.

Tilaisuudessa pääset kuulemaan ja keskustelemaan maanparannusaineiden eroista ja soveltuvuudesta erilaisille peltolohkoille sekä jakamaan kokemuksia muiden viljelijöiden kanssa. Tilaisuuden alussa LUVYn asiantuntijat kertovat ajankohtaisista maataloushankkeista, joiden kautta maanomistajien on mahdollista saada apua ja tietoa erilaisista vesiensuojelukeinoista sekä tarjolla olevista tukivaihtoehdoista. Sen jälkeen kuullaan peltokierroksella erilaisista maanparannusaineista ja niiden käytöstä.

Tilaisuuteen kannattaa varautua säänmukaisella ja peltokierrokselle sopivalla vaatetuksella. Tilaisuuden aluksi nautitaan pullakahvit, joten ilmoittauduthan etukäteen LUVYn verkkosivuilla: https://www.luvy.fi/tapahtuma/pellonpiennartilaisuus-kirkkonummella-maanparannusaineet-21-4-2022/.

LUVY


Rakennekalkin levittäminen pellolle käy kätevästi traktorilla. (Kuva: Inkeri Hennola)