Ykkös-Lohja on toiminut Lohjalla jo yli 30 vuotta, ja vaikka ajat ovat muuttuneet näiden vuosikymmenten aikana, on meille tavoitteena jatkaa Ykkös-Lohjan julkaisemista edelleen vuosien ajan.

Koska toiminta perustuu mainosten myyntiin ja julkaisuun ja niistä saataviin euroihin, on lehden sivuilla esiintynyt paljon paikallisia yrityksiä, myös artikkeleiden muodossa. Osa näistä artikkeleista on ollut ajankohtaisia täysin toimituksellesia artikkeleita, mutta joukossa on ollut myös ns. advertoriaaleja, joista yritys on maksanut hinnaston mukaisen toimitusmaksun. Advertoriaali ei käytännössä eroa kovinkaan paljon tavallisesta artikkelista, sillä kokemuksesta voimme kertoa, että erittäin harvoin on asiakasyritys muokannut toimittajan tuottamaan artikkelia, vaan se on sellaisenaan ilmestynyt lehdessä. Suurin ero on siinä, että tavallisessa artikkelissa ei yleensä ole yhteystietoja, tai www-osoitteita, mutta maksetussa artikkelissa nämä tiedot yleensä löytyvät. Lisäksi maksetut artikkelit ovat määrämittaisia eli 1/4 sivuisina, 1/2 sivuisia tai koko sivun artikkeleita.

Tässä muutamia sivuillamme ja lehdessä ilmestyneistä erilaisista yritysartikkeleista, jotka ovat meidän toimituksemme tekemiä:

Homekoira voi pelastaa sinun, ja seuraavien asukkaiden terveyden

Yleensä Helppi Homekoirat auttavat, kun kiinteistön omistaja tai tuleva mahdollinen ostaja haluaa saada varmuuden kiinteistön hometilanteesta. Tiedetään, että kosteusmittaukset eivät kerro kaikkea totuutta, ja homeen ”koti” voi olla jo kuivunut, mutta home on jo päässyt aloittamaan kasvamisensa.

Yrittäjyyttä kolmannessa sukupolvessa

Virkkalan Urheiluliike Westerholm täyttää ensi vuonna 80 vuotta. Näiden vuosikymmenten aikana on ehtinyt tapahtua yhtä ja toista, eikä vain Virkkalassa tai maailmalla, vaan myös urheiluvälineissä, joissa suurin yksittäinen muutos on ollut sähköistyminen. Virkkalan Urheiluliike perustettiin Lohjan Virkkalaan 1943.

Vuokravääpeli on asuntosijoittajan ja vuokranantajan luotettava kumppani

Lohjalla on aloittanut palvelu, jolle voi ulkoistaa kaikki vuokra-asuntoihin liittyvät asiat; asuntotarkastukset ja -näytöt, avainten luovutuksen ja vastaanoton, vuokrasopimuksen laadinnan, vuokrien maksuvalvonnan ja vuokrasuhteen hoidon.

Tanssiharrastuksesta ammatiksi

Laura Hannus aloitti tanssimisen 3-vuotiaana Tanssistudio Funkan satubalettitunneilla. Tuon hetken jälkeen Hannus on ehtinyt ottaa tanssiaskelen jos toisenkin. Nykyään hän pyörittää omaa tanssikouluaan ToeStaria. Harrastus on muuttunut ammatiksi.

Paikallinen olutpanimo jatkaa rauhallista kasvuaan

Lohjan Pappilankorvessa toimii United Gypsies Brewery, joka on siis olut- ja siideripanimo, joka on toiminut Lohjalla vuodesta 2017. Hemmolankadulla toimivalla panimolla on tiloissaan sekä varsinainen panimo, että myös pieni panimokauppa, joka normaalisti avoinna asiakkaille perjantaisin kello 14-18.

Paremmalla näkyvyydellä lisää myyntiä

Yritykset pääsevät harvoin kehittymään eteenpäin ilman investointeja. Investoinnit voivat olla panostuksia henkilöstöön, tuotekehitykseen tai vaikkapa yrityksen näkyvyyteen. Se, että yrityksellä on hyvä henkilökunta ja hyvä tuoteportfolio ei vielä riitä – yrityksellä pitää myös olla laaja kontaktipinta potentiaalisiin asiakkaisiin.

Kurdistanista Espoon kautta Lohjalle yrittäjäksi

Kukaan ei voi väittää, että Miran Rashidin tie parturi-kampaajaksi Lohjalle olisi ollut helppo. Hänen oleskelulupansa Suomeen itseasiassa tuli kertaalleen kielteisenä jopa takaisin, ennen kuin kaikki asiat selvisivät ja Miran pääsi perheensä kanssa Suomeen.

Lohjalainen perheyritys autojen parista

Jos jotain lohjalaista yrittäjäperhettä voi todellakin sanoa autoilevaksi perheeksi, on yksi vaihtoehto perhe Väisänen. Perheen isä Keijo Väisänen on ollut autokauppiaana 32 ja puoli vuotta ja nykyään perheen yritys Lohjan Autopalvelu Oy työllistää myös Keijon vaimon Tanjan sekä pojan Rikun ja tyttären Suvin.

Mökkirannat ja kaupungin rannat kuntoon – MHR Nurmi Oy hoitaa

Mitä tehdä, jos oma mökkiranta rehottaa kaislikkoa tai ranta on matala ja mutapohjainen, mutta mielessä olisi kiva syvempi ranta ja hiekkapohja? MHR Nurmi ja lauttarahti.fi auttavat Lohjanjärvellä asiakkaita niin rantojen kaislikoiden kuin monen muunkin ongelman ratkaisussa.

Proteesit ja kruunut kuntoon, erikoishammasteknikko Alapelto palvelee ammattitaidolla

Erikoishammasteknikko Väinö Alapelto on toiminut Laurinkadun pisteessään nyt vuodesta 2003, mutta alalle Väinö tuli jo 80-luvun alussa. Todelliseksi perheyritykseksi laboratorio kehittyi Väinön pojan Akun tultua mukaan toimintaan 2016.