Laskurahoituksen hinta muodostuu useista eri tekijöistä, jotka yhdessä määrittävät rahoituspalvelun kokonaiskustannukset yritykselle. Nämä tekijät voivat vaihdella pankista toiseen, mutta yleisimmin hintaan vaikuttavat seuraavat osatekijät:

Rahoitusmaksu: Tämä on pankin perimä maksu laskun rahoittamisesta. Rahoitusmaksu voi olla kiinteä summa per rahoitettu lasku tai prosenttiosuus laskun arvosta.

Palvelumaksu: Joidenkin pankkien laskurahoituksessa voi olla aloitusmaksuja, kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai muita hallinnollisia maksuja, jotka liittyvät laskurahoitussopimuksen ylläpitoon. Kiinteä palvelumaksu tavallisesti peritään, vaikka yritys ei käyttäisikään palvelua.

Luottoriskimaksu: Jos laskurahoitus sisältää luottoriskin siirron rahoittavalle pankille, pankki voi veloittaa tästä maksun riskin tasapainottamiseksi. Riski on se, että loppuasiakas ei maksa laskuaan.

Perintämaksu: Jos laskun maksu viivästyy ja pankin on ryhdyttävä perintätoimiin, saatetaan yritykseltä veloittaa lisämaksuja ja viivästyskorkoja. Tämä riippuu, mitä sopimuksessa lukee.

Yritysten, jotka harkitsevat laskurahoitusta, on hyvä vertailla eri pankkien tarjoamia ehtoja ja kustannuksia sekä arvioida, miten laskurahoitus sopii osaksi yrityksen kokonaisrahoitusratkaisua. Laskurahoitukseen tutustuminen kannattaa aloittaa esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin verkkosivuilta, joka on tunnettu laskurahoituksen tarjoaja pienille ja keskisuurille yrityksille.

Alisa Pankissa laskurahoituksen hinta on pelkkä edullinen kertapalkkio per rahoitettu lasku. Kertapalkkio on jokaiselle yritykselle yksilöllinen ja selviää vasta maksuttoman ja ei-sitovan luottoriskiarvion jälkeen. Alisa Pankissa ei ole kiinteitä palvelumaksuja tai piilokuluja, maksat vain käytöstä ja voit käyttää rahoituspalvelua silloin kuin se sopii sinulle. Tutustu myös yrityksen määräaikaistalletukseen.