Laurentius-salin lavalla tarjotaan harvinaista herkkua musiikin ystäville, kun Wigwam Revisited ja Vesa Aaltonen Prog Band lyöttäytyvät yhteen esittääkseen suomalaisen rock-musiikin kultakauden ikonien, Wigwamin ja Tasavallan Presidentin parhaita kappaleita. Konsertti on kuin aikamatka 1970-luvulle, Wigwamin ja Tasavallan Presidentin musiikin pariin.

– Tarkoituksena on soittaa molempien yhtyeiden tunnettuja vanhempia kappaleita nykypäivään tuotuna, rumpali Vesa Aaltonen ja miksaaja Tapio Luoma kertovat.

Konsertti tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa suomiprogen maailmaan ja kokea uudelleen ajan, jolloin Wigwam ja Tasavallan Presidentti hallitsivat Suomen musiikkikenttää. Yleisö saa todistaa ainutlaatuista iltaa, kun lavalle nousevat huippumuusikot, kuten Jukka Gustavson ja Jukka Tolonen, jotka olivat mukana yhtyeiden legendaarisissa kokoonpanoissa. Laurentius-salissa päästään todistamaan, kun Tasavallan Presidentti ja Wigwam kohtaavat jälleen.

Ilta tarjoaa huolellisesti valitun valikoiman molempien yhtyeiden tunnetuimpia kappaleita läpi vuosien ja yleisö saa nauttia taas kerran näiden legendaaristen yhtyeiden musiikista. Tämä on todellista juhlaa kaikille suomalaisen progressiivisen rock-musiikin ystäville, jotka haluavat kokea historian havinaa ja elävän musiikin voimaa samanaikaisesti.

Vesa Aaltosen ja Tapio Luoman mukaan kyseessä on harvinaislaatuinen ilta suomalaisen progressiivisen rock-musiikin ystäville

Lähemmäs näiden yhtyeiden musiikkia ei enää pääse.

Aaltosen Prog Band käyttää materiaalina Tasavallan Presidentin lisäksi muun muassa Pekka Pohjolan ja Made in Sweden -yhtyeen musiikkia, joten yleisö saa nauttia monipuolisesta ja laadukkaasta esityksestä.

Prog Band esittää Tasavallan Presidentin klassikoita ainutlaatuisella tavalla huippumuusikoiden voimin. Mukana ovat säveltäjä ja entinen kitaravirtuoosi Jukka Tolonen, joka on nyt siirtynyt basson soittoon, sekä Wigwamista lainattu laulaja Jukka Gustavson.

Yhtyeiden kokoonpanoa on täydennetty nuoremman sukupolven lahjakkailla muusikoilla.

– Nuorta voimaa, joka antaa lisää energiaa ryhmään, Aaltonen toteaa.

Lisäksi vanhempia kappaleita on soittajien kanssa päivitetty modernimpaan muotoon.

Hän lisää vielä, että konsertti on mahdollisuus kokea sekä menneen että nykyhetken yhdistyminen elävän musiikin voimalla. Laulusta Gustavsonin lisäksi vastaa nuori ja lahjakas Ella Tepponen, joka erikoistuu enemmän Made in Sweden -tuotantoon.

Aiemmilla keikoilla nuorta voimaa on ollut myös yleisössä.

Aaltonen ja Luoma ovat tyytyväisiä, että myös nuorempi yleisö on löytänyt suomiprogen pariin.

– Yleisössä on ollut noin parikymppisiäkin kuuntelijoita fiilistelemässä, Luoma kertoo.

Wigwam Revisited ja Vesa Aaltonen Prog Band yhteinen ilta on harvinainen tilaisuus, sillä se on järjestetty vain kerran aiemmin loppuunmyydyllä Korjaamolla. Suuren kysynnän vuoksi tämä unohtumaton konsertti päätettiin kuitenkin tuoda uudelleen yleisön saataville, tällä kertaa Laurentius-saliin Lohjalle.

– On tullut huomattua, että Lohjalla on yllättävän paljon progejengiä, Aaltonen kertoo.

Kyseessä unohtumaton elämys kaikille musiikin ystäville. Konsertin aikana pääset kokemaan suomiprogen legendaarisimpien sävellysten juhlaa. Esitettäväksi on valittu tarkkaan molempien yhtyeiden parhaat kappaleet läpi vuosien päivitettynä nykypäivään. Tämä on erinomainen tilaisuus nauttia Wigwamin ja Tasavallan Presidentin musiikista uudelleen elävänä ja energisenä Laurentius-konserttisalissa.

Wigwam Revisited:

Mikko Rintanen – koskettimet ja laulu

Puka Oinonen – kitara

Janne Brunberg – basso

Jan Noponen – rummut feat.

Jukka Gustavson – urut ja laulu

Vesa Aaltonen Prog Band:

Vesa Aaltonen – rummut

Jari Heino – basso

Jere Haakana – kitara

Ilmari Rönkä – puhaltimet

Timo Pratskin – koskettimet feat.

Jukka Tolonen – basso

Jukka Gustavson – laulu

Ella Tepponen – laulu

WIGWAM & TASAVALLAN PRESIDENTTI Feat. Jukka Tolonen & Jukka Gustavson

Lohjan Laurentius- salissa 15.4.2023 klo 19:00.

Kuva 1 Wigwam Revisited ja Vesa Aaltonen Prog Band (Kuva Pirkko Hirvelä)