Nuorten työpaikoiksi etsitään yleishyödyllisiä yhdistyksiä

OP Uusimaa etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan vähintään kahdeksi viikoksi ja OP Uusimaa lahjoittaa kahden viikon palkkaa vastaavan rahallisen tuen.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. Yhdistys valitsee työtehtävään sopivan nuoren, hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

–Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Tekemämme kyselyn mukaan nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, sanoo Uudenmaan OP:n henkilöstö- ja viestintäjohtaja Hanna Korhonen.

OP Uusimaan henkilöstö- ja viestintäjohtaja Hanna Korhonen
sanoo, että ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään.

Samalla tuetaan yhdistyksiä

Kampanjan avulla OP Uusimaa haluaa myös tukea alueensa paikallisten yhdistysten toimintaa. Työn tarjoajiksi haetaan siis Hyvinkään, Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Siuntion, Tuusulan ja Vihdin alueella toimivia seuroja ja yhdistyksiä. Tukea on tarjolla yhteensä 150 nuoren työllistämiseksi. OP Uusimaa valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2021 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/kesaduuniOPnpiikkiin2021. Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 15.3.–18.4. Ohjeistus kesätyön hakuun julkaistaan hakuajan alkaessa OP Uusimaan verkkosivuilla sekä pankin Facebook- ja Instagram-tileillä.

OP Uusimaa