Tänään: 19.07.2024

Toimittaja

Torstain kulttuurikävelykierrokset alkavat

kulttuuri, kulttuurikävely

Lohjan perinteiset Torstain kulttuurikävelykierrokset alkavat jälleen kesäkuun alussa ja jatkuvat aina elokuun loppuun saakka. Torstain kulttuurikävelykierrokset ovat lähimatkailua parhaimmillaan, ja kierroksista kannattaakin osallistua niin monelle kuin mahdollista, sillä viikoittain vaihtuvat teemat tuovat varmasti uutta näkökulmaan Lohjaan, lohjalaisuuteen ja lähimatkailuun.

Torstain Kulttuurikävelykierrokset alkavat torstaina 2.6. klo 17.00. Tapahtumasarja alkaa ja päättyy Ojamon kartanon kierrokseen, jossa tutustutaan Ojamon alueen vaiheisiin, kuullaan Suomen vanhimmasta virallisesta kaivoksesta sekä kartanon vaiheista ja siellä vaikuttaneista henkilöistä.

Ojamon kartanon kierrosten väliin mahtuu kymmenen mielenkiintoista kierrosta mm. Sammattiin Elias Lönnrotin maisemiin, Virkkalaan, Metsolan hautausmaalle ja Routiolle. Kierroksilla on myös vaihtelevia teemoja, kuten Virkkalan teollisuuspatruunat, koulujen Lohja ja Kuninkaantie. Uutuutena kierrossarjassa on kävelykierros Eeva Joenpellon maisemiin. Kierrossarjaan palaa puolestaan Torsti Salosen opastama Metsolan Hautausmaa kierros.

Torstain kulttuurikävelykierroksia on järjestetty yhteistyössä Lohjan Oppaiden kanssa kesästä 2007 alkaen, jolloin vastavalmistuneille Lohjan oppaille kaivattiin opastuskokemusta. Lisäksi yksittäisten matkailijoiden opastetuille kierroksille oli herännyt tarve. Näistä tarpeista nousi idea järjestää opastettuja kävelykierroksia torstaisin Lohjan keskustassa. Nyt 16. kertaa järjestettävä tapahtumasarja on vakiintunut odotetuksi kesätapahtumaksi Lohjalla ja se on myös kasvanut kattamaan koko Lohjan alueen.

Kierroksille voi osallistua kerralla 25 henkeä. Liput kierroksille ovat ostettavissa ennakkoon NetTicketin verkkokaupasta tai myyntipisteistä.


Lohjan oppaista Tarja Virtanen, Gunilla Räikkönen, Virve Haahti, Päivi Landèn ja Tuomo Laine valmiina kulttuurikävelykierroksille.

Kulttuurikävelykierrosten aikataulu ja oppaat

2.6. Ojamon kartano, Virve Haahti
9.6. Lohjan keskustan kävelykierros, Tarja Virtanen
16.6. Elias Lönnrot lapsuutensa maisemissa Paikkarilla, Timo Aunio
(23.6. juhannus aatonaatto, ei kierrosta)
30.6. Kyrkstad och Virkby byastråken invid Kungsvägen, Gunilla Räikkönen
7.7. Ojamon kartano, Gunilla Räikkönen. Kierros on ruotsiksi.
14.7. Virkkalan teollisuuspatruunat – Jacob Kronqvist Kässällä ja Petter Forsström Kalkkitehtaalla, Gunilla Räikkönen
21.7. Elias Lönnrot aikalaisen silmin, Timo Aunio
28.7. Metsolan hautausmaa, Torsti Salonen
4.8. Koulujen Lohja, Timo Aunio
11.8. Kävelykierrosta Eeva Joenpellon maisemissa, Päivi Landen ja Tuomo Laine
18.8. Roution kotikaupunkipolulle, Heikki Hanhimäki
25.8. Ojamon kartano, Tarja Virtanen