Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Lohjan seurakunta järjestää avointen ovien viikon 12.9–18.9. tiloissaan Säästöpankin talossa (Laurinkatu 48 A 3. krs). Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko perusti seurakunnan Lohjalle vuonna 2019. Alkuun seurakunnalla ei ollut omaa tilaa, mutta noin vuosi sitten sellainen löytyi Säästöpankin talosta. Jäsenmäärä on pysytellyt noin sadan tienoilla alusta saakka. Maailmanlaajuisesti jäseniä on reilut 16,8 miljoonaa, joista Euroopassa reilu 500 000 ja Suomessa vajaat 5 000.

–Korona on viivästyttänyt avoimien ovien järjestämistä. Meillä on paljon ohjelmaa ja toivomme, että ihmiset uskaltavat tulla tutustumaan, kertoo seurakunnan johtaja Pentti Nuutinen.

Viikon ohjelmassa on ma 12.9. klo 18.00 seurakunnan perheilta, ti 13.9. klo 18.00 naisten toimintaa ja klo 18.30 suomen kielen opiskelua, ke 14.9. klo 17.00 englannin kielen opiskelua klo 17.00 ja lautapeli-ilta klo 18.00–20.00, to 15.9. sukututkimusta klo 18.00, pe 16.9. klo 18.00 nuorten uskontoseminaari, klo 19.00 nuorten toimintaa ja klo 18.00 lasten (8–11v) toimintaa, la 17.9. klo 10.00–14.00 avoimet ovet ja klo 15.00–17.00 urheilua Tennarissa ja su 18.9. klo 10.00 jumalanpalvelus ja klo 11.00 pyhäkoulu aikuisille, nuorille sekä lapsille.

Tavallisena viikkona ohjelma ei ole yhtä tiheä, vaan esimerkiksi perheilta pidetään kerran kuussa. Sukututkimuksen saloihin taas saa apua tarpeen mukaan.

Seurakunta järjestää monenlaista toimintaa eri-ikäisille.

Mikä on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko?

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko eroaa opillisesti hieman kristinuskon eri suuntauksista, joten sitä ei pidetä varsinaisesti kristillisenä kirkkona. Ratkaisevin ero liittyy jumalakäsitykseen.

–Uskomme, että taivaallinen Isämme eli Jumala, Hänen poikansa Vapahtajamme Jeesus Kristus ja Pyhä Henki ovat kolme eri persoonaa, mutta ovat yhtä jumalisuudessa, kun taas muut kristityt uskovat, että yhdellä Jumalalla on kolme eri ilmenemismuotoa, Nuutinen avaa.

Monet seurakunnan nuoret käyvät lähetystyössä ulkomailla. Tällä hetkellä Lohjalta on kolme nuorta lähetystyössä. Yksi heistä toimii Alppien saksankielisellä lähetyskentällä, toinen Lontoon Englannin lähetyskentällä ja kolmas Skotlanti-Irlannin lähetyskentällä. Lohjalla puolestaan on nyt kaksi nuorta Yhdysvalloista.

Myös sukututkimus on iso osa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon toimintaa, sillä he uskovat, että sukulaisten kanssa ollaan yhdessä myös kuoleman jälkeen. Avioliitotkin solmitaan paitsi elinikäisiksi myös iankaikkisiksi.

Nuutinen kertoo, että Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa pappeus perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä siitä makseta palkkaa. Uskontoa hän kuvailee käytännölliseksi.

–Emme käytä nautintoaineita, vaan pyrimme terveelliseen elämään niin ruoan kuin liikunnankin avulla. Myös tulevaan varaudutaan niin henkisesti kuin fyysisestikin esimerkiksi huolehtimalla kotivarasta.

Oppien mukainen elämä on toki toivottavaa, mutta Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa helvetin lieskat eivät loimota niillekään, jotka eivät noudata ohjeita tai edes usko Jumalaan. Nuutinen kertoo, että iankaikkinen elämä on edessä kaikilla, mutta taivaassa on tavallaan erilaisia tasoja eri tavalla elämänsä maan päällä eläneille. Huonoinkin näistä tasoista on kuitenkin maanpäällistä elämää parempi.

Nuutinen kokee, että uskonto voi olla elämän voimavara, joka tuo sisältöä elämään. Joskus uskonnot mielletään painostaviksi ja ahdistaviksi. Nuutinenkin ajatteli ennen, että uskovaiset tuomitsevat toisia ihmisiä, eikä hän halua olla sellaisen porukan kanssa missään tekemisissä. Ajatukset kuitenkin muuttuivat, kun hän tutustui seurakunnan toimintaan.

–Olin itse yllättynyt siitä, miten ystävällisesti ihmiset ottivat minut vastaan. Uskonnon periaatteet opetettiin hyvässä hengessä, mutta en muista, että kukaan olisi niitä tuputtanut. Meininki oli rentoa ja avointa.

–Jokaisella on vapaa tahto ja on oma valinta, noudattaako uskonnon periaatteita. Tahdon vapaus on taivaan Isän lahja. Eräs kirkon johtaja sanoikin, ettei kokous ole onnistunut, jos alkoholi tai tupakka eivät yhtään haise, sillä ne kertovat, että kaikki ovat tervetulleita osallistumaan kirkon kokouksiin.

SMS

Monet seurakunnan nuoret käyvät lähetystyössä ulkomailla. Vastavuoroisesti ulkomailta tullaan Suomeen.