Vihdin kunta on julkaissut Vihtibusiness.fi-sivuston, joka kokoaa yhteen tärkeät sisällöt Vihtiin sijoittumista harkitseville yrityksille.

–Panostamme kunnassa voimakkaasti yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön ja haluamme, että liiketoiminnan sijoittaminen Vihtiin on kannattava päätös. V-to-B on yhteistyömallimme, jossa asiakaspalvelu tapahtuu yhdeltä luukulta, heti yksilöllisesti kohdaten ja palvellen. Tämän työn tueksi yritysmarkkinointi saa nyt uuden kodin Vihtibusiness-sivustosta ja samalla oman visuaalisen ilmeen, kertoo kunnan elinkeinopäällikkö Mika Partanen.

Yritysmarkkinoinnin brändin visuaalisen ilmeen ja verkkosivuston on luonut mainostoimisto Dirty, joka toteutti aiemmin Visit Vihdin uudet kotisivut.

Kunnan yrityspalvelut tukevat yrittäjää aktiivisesti

Vihdin kunnan elinkeino- ja yrityspalvelut tukevat yrityksiä toiminnan laajennushankkeissa sekä tarjoavat tietoa soveltuvista yritysalueista ja toimitiloista. Jo toimivien yritysten kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi yritysneuvontapalvelut auttavat uusia yrittäjiä vauhtiin yrityksen perustamisen alkumetreillä tarjoamalla tietoa ja tukea muun muassa liikeidean arviointiin, liiketoimintasuunnitelman sparraukseen, markkinatilanteen kartoitukseen, rahoitusneuvontaan sekä lupa-asioihin.

–Haluamme tarjota yrityksille läpinäkyvää matalan kynnyksen palvelua, jossa ei tarvitse pomppia yhteyshenkilöltä toiselle tai jäädä tuskailemaan asioiden etenemistä. Kääritään yhdessä hihat ja ruvetaan töihin, jotta yritystoiminta pääsee starttaamaan ja kehittymään. Minuun ja yritysneuvoja Olli-Heikki Dahlgreniin kannattaa ottaa yhteyttä aina, jos joku asia yrittämisessä ja toiminnan kehittämisessä pohdituttaa. Ja jos pulmatilanne on sellainen, jossa me emme osaa sinua auttaa, etsimme oikean tiedon tarpeisiisi, Partanen sanoo.

Vihti tarjoaa monia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen

Toimivien yritysten määrä Vihdissä on nyt noin 3 000, ja kunnan päätöksenteossa vallitsee vahva yritysmyönteinen henki.

–Teemme satsauksia elinkeinoelämän kehittämiseksi mm. ohjaamalla yhdyskuntarakentamista, tekemällä maahankintoja sekä kaavoittamalla uusia yritysalueita. Ehdoton valttimme on sijainti loistavien kulkuyhteyksien keskellä valtateiden VT1, VT2 ja VT25 risteysalueella. Alle tunnin ajomatkan sisältä Vihdistä käsin on mahdollista tavoittaa 1,5 miljoonan suomalaisen markkina-alue, kertoo elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

Työvoimaa Vihdissä voi löytää myös omasta kunnasta, sillä Vihtiin on muuttanut erityisesti työikäistä, 25–42-vuotiasta väestöä. Väestön koulutustaso on korkea, ja työllisyysasteessa kunta on Uudenmaan parhaimmistoa. Vihdin vetovoimatekijöitä muuttajien keskuudessa ovat olleet kunnan hyvä palvelurakenne, turvallinen luonnonläheinen ympäristö ja monipuoliset asumisen mahdollisuudet.

–Vihti alueena tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Meiltä on lyhyet yhteydet niin pääkaupunkiseudulle, kuin Helsinki-Vantaan lentokentälle ja satamiin. Sekä enemmän tilaa yrittää ja kasvattaa liiketoimintaa huokeampaan hintaan. Tuleva Tunnin juna sekä Nummelan lentokentän kehittyminen luovat omalta osaltaan mahdollisuuksia uusille liiketoiminnan avauksille, kunnanjohtaja Erkki Eerola sanoo.

–Jos yritystoimintasi kaipaa lisää tilaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä minuun. Pohditaan yhdessä millainen vaihtoehto palvelisi yritystäsi parhaiten. Tällä hetkellä valinnanvaraa yritystonteissamme löytyy muun muassa Hiidenlaakson, Koivissillan ja Palojärven alueilta sekä Rostin yrityspuistosta, johon tulee sijoittumaan lähitulevaisuudessa Microsoftin datakeskus, Partanen sanoo.

Mukaan Vihtibusiness-sivustolle

Uudella yritysmarkkinoinnin kotisivustolla julkaistaan tarinoita vihtiläisistä yrityksistä ja yrittäjistä. Jos haluat kertoa oman yrittäjätarinasi myös muille, ota yhteyttä elinkeinopäällikkö Mika Partaseen.

Vihdin kunta

Vihtibusiness.fi-sivustolta löytyy tietoa Vihtiin sijoittumista harkitseville yrityksille.